Ponedeljak 27.12.2010.
14:16
Vestionline

"Dveri": Urazumili smo ekstremiste

Autor knjige Milan Petrović i profesor prava Kosta Čavoški na tribini
 



Dveri su u saopštenju dostavljenom portalu "Vesti-online“ ukazale da su pripadnici ekstremnih levičarskih organizacija pokušali svim sredstvima da spreče održavanje njihove tribine 24. decembra.

Plakat sa Filosofskog fakulteta

Dan uoči promocije pomenute knjige, navodi se dalje u saopštenju, na Filosofskom fakultetu su se pojavili plakati u kojima anarhističke organizacije najavljuju da će sprečiti održavanje tribine. „Pomenuti plakat sadrži i niz kleveta i laži o Srpskom saboru Dveri, i o srpskom narodu uopšte“, navode Dveri.


"Pola sata pre početka promocije, grupica od 15-ak aktivista ekstremnih levičarskih organizacija, koja sebe naziva Antifašisti u akciji, pojavljuje se, uz obeležja, letke i galamu, ispred Mašinskog fakulteta, gde su ih na ulazu zaustavili predstavnici organizatora. Na našu ponudu da civilizovano razgovaramo, i da oni mogu prisustvovati promociji i uzeti učešća u diskusiji, uz uslov da se ponašaju pristojno, što zahteva i akademska sredina gde se događaj održava, dobili smo kao odgovor salvu uvredljivih etiketa“, navode Dveri.
 

Posetioci tribine

Ta organizacija navodi da je taj predlog "uz histeričnu galamu odbijen, čime je jasno stavljeno do znanja da oni ne žele da prisustvuju događaju, već da ga spreče i naruše bezbednost učesnika i posetioca promocije“.


Dveri navode da su "ekstremisti u svojoj nameri bili zaustavljeni, na kulturan i miran način, a na poklon su dobili časopis ’Dveri srpske o antifašizmu i antinacizmu’".

"Celokupno dešavanje ispratili su i pripadnici policije, koji su se starali da ne dođe do neželjenih posledica“, navode Dveri.

Saopšteno je da je na samom kraju tribine, voditelj Srđan Nogo u ime organizatora razjasnio da je sprečavanje aktivista Antifa da uđu na tribinu posledica toga što su bili agresivni.

2024 © - Vesti online