Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.12.2010.
14:46
Alo, Vestionline A

Pacoli pomogao Diku Martiju?

Kontroverzni albanski biznismen Bedžet Pacoli glavni je razlog što je objavljen izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, saznaju beogradski mediji.

Kako navodi ''Alo'', lider Alijanse za novo Kosovo i milijarder iz Švajcarske upravo je preko svojih švajcarskih veza pogurao da se izveštaj izvestioca Saveta Evrope, poreklom iz ove alpske zemlje, pusti u javnost.

Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj: Bedžet Pacoli
 


Kako se ovaj glavni finansijer OVK nameračio na mesto premijera samoproklamovane republike Kosovo, za svoje ciljeve nije štedeo sredstva, pa se okrenuo i protiv dojučerašnjeg saradnika Hašima Tačija, čije je delovanje godinama finansirao, navodi list.

''Pacoli je godinama finansirao OVK. Za vreme bombardovanja živeo je u Švajcarskoj, a kasnije se preselio na Kosmet, gde je za bagatelan novac kupovao hektare zemlje oko Prištine. Iako je godinama stajao iza Hašima Tačija i bio jedan od glavnih finansijera nezavisnog Kosova, sada su mu porasle političke ambicije, pa se okrenuo protiv Tačija'', kazao je za ''Alo!“ izvor blizak dešavanjima na relaciji Tači-Pacoli, kome je konačno uspelo ono što vlastima u Srbiji nije godinama.

Indirektna potvrda za saznanja ''Alo-a'', kako piše beogradski list, stigla je i iz stranke Bedžeta Pacolija, odakle je kategorično poručeno da neće praviti vladu s bilo kim ko ima prljavu biografiju ili je krivično gonjen.


Da podsetimo, povodom nedavnih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu i Metohiji, stranka kontroverznog albanskog biznismena osvojila je treće mesto, a Pacoli je poručio da želi da bude kosovski Josip Broz Tito.

Tači ipak želi da sarađuje


Kosovski premijer u ostavci samoproklamovane republike Kosovo i Metohija Hašim Tači prvi put je javno izjavio da je spreman da učestvuje u istrazi kojom mu se na dušu stavlja da je kao vođa kosovske mafije učestvovao u brojnim kriminalnim radnjama i da je organizovao trgovinu ljudskim organima sa Kosmeta.


''Nemam šta da krijem i zahtevam da ceo slučaj istraže međunarodna zajednica i kosovske vlasti. Izveštaj je politički motivisan, nije zasnovan na činjenicama. Ovo je direktan napad na proces pregovora između Kosova i Srbije'', poručio je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online