Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 21.12.2010.
09:23
Vestionline A

Tači: Marti me neće zaustaviti!

Prištinski premijer Hašim Tači još jednom je negirao optužbe koje su protiv njega iznešene u izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope za ljudska prava Dika Martija, i te tvdrnje uporedio sa "nacističkom propagandom". Tači se zarekao na "međunarodnu sudsku borbu" protiv autora ovih optužbi.

Odbacujući sve optužbe o umešanosti u organizovani kriminal, Tači je britanskom dnevniku "Tajms" rekao da ga to neće sprečiti u realizaciji njegovih političkih ciljeva, te da uskoro namerava da poseti SAD i nekoliko evropskih zemalja.

Ostao mu još jedan cilj: Hašim Tači

"U životu imam tri glavna cilja. Prva dva su bili oslobođenje i nezavisnost Kosova i to sam ostvario. Treći je da Kosovo postane član NATO i EU. Tipovi kao što su Dik Marti me neće sprečiti u tome", poručio je Tači.

Tači kaže da su navodi o njegovoj umešanosti u organizovani kriminal "najteže uvrede koje je doživeo kao čovjek, otac i premijer" i tvrdi da je reč "o kleveti čitavog naroda Kosova".

"Tajms" piše da je Tači upozorio Martija, koga smatra "srpskim apologetom" da pripremi svoje advokate, pri čemu je stalno proveravao svoje reči sa prevodiocem na engleski kako se nešto od onoga što je rekao ne bi protumačilo kao fizička pretnja izvestiocu Saveta Evrope.

"Marti će morati da se suoči sa pravdom zbog onoga što je učinio. Možda jeste državljanin neutralne zemlje, ali ne verujem da će pravda biti neutralna prema njemu", izjavio je Tači u intervjuu za "Tajms".

Biler: Martijev izveštaj loš za imidž Kosova

 

Švajcarac u klin, Nemac u ploču: Dik Marti i Erhard Biler

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je da je izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dok Martija u kojem se optužuje kosovski premijer Hašim Tači za umešanost u trgovinu drogom i ljudskim organima, "loš za imidž Kosova".


"Ako ne postoje dokazi na stolu svako od nas je nevin. U našoj saradnji nije se promenilo ništa, a uz štetu koju su počinili ljudi po izveštaju, zbog pristupa međunarodne štampe, izveštaj ne doprinosi imidžu Kosova ", rekao je juče Biler tokom posete Srbici.

 


Mi usko sarađujemo sa kosovskom policijom i Euleksom, i ako imamo dokaze, dostavićemo ih policiji, međutim, ako ne postoje nikakvi dokazi, onda važi pricip pretpostavke nevinosti, kazao je Biler.


On je rekao da ako je izveštaj tačan, "onda bi trebalo da bude i dokaza".

POVEZANE VESTI

Utorak 21.12.2010. 09:51
Ослобађање Космета ће да се деси у овом вијеку када у Србији додје српска власт и када крене војска у одбрану нејачи у нашој јужној покрајини.Тада ће да сине сунце слободе и нама и вама у Београду, док је и једна српска кућа под окупацијом нико од нес није слободан ма гдје да се налази.
Utorak 21.12.2010. 11:54
Nece Gospodin Marti je jedan posten i civilizovan covek,nece te on zaustaviti,ali otpadu jedan ljudski zaustavice te oni koje si raskomadao isto te ceka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online