Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.12.2010.
10:41
alo.rs A

Beriša uklanjao dokaze protiv Tačija!

Albanski premijer Salji Beriša, na molbu Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, naložio je albanskim službama bezbednosti da unište dokaze o ubistvima i vađenju organa otetim Srbima na severu Albanije!

Premijer Albanije Salji Beriša (levo) izgleda da je čestitao zločincu Hašimu Tačiju na "dobro obavljenom poslu"

Kako piše beogradski “Alo!“, blizak rođak albanskog premijera je bio organizator boravka lidera OVK u Albaniji u proleće 1998.

- Sulejman Beriša je organizovao smeštaj i prihvat rukovodstva OVK u proleće 1998. Oni su čak bili smešteni u jednom selu kod Tropoja na severu Albanije, i to u kući porodice Beriša - rekao je za “Alo!“ izbor blizak jednoj zapadnoj obaveštajnoj službi.


Prema pisanju prištinskih medija, Tači bi sledeće nedelje mogao da otputuje u Hag, u posetu Ramušu Haradinaju. Iako mediji ne navode razlog posete, izvesno je da bi jedna od tema mogla da bude izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima, koji optužuje dvojicu kosmetskih lidera.

U izveštaju se pominje u šest lokacija u Albaniji - mesta na kojima su vršeni stravični zločini, a sve pod kontrolom komandanata OVK.


Premijer dao nalog bezbednjacima

Kako piše “Alo!“, i jedan i drugi su pre dve godine, pre posete predstavnika srpskog tužilaštva za ratne zločine albanskom pravosuđu, putovali u Albaniju, kako bi kod Beriše izdejstvovali uklanjanje dokaza o monstruoznim zločinima počinjenim na severu te zemlje. Prema informacijama koje su bezbednosne službe dostavile Tužilaštvu za ratne zločine, Haradinaj je sa Berišom razgovarao o uništavanju dokumentacije koja vođe OVK povezuje sa otmicama i prebacivanju otetih Srba na sever Albanije i njihovim ubistvima.


Navodno je albanski premijer izdao nalog službama bezbednosti te zemlje da unište dokumentaciju koja se odnosi na otmice, ubistva i trgovinu organima. U istom periodu, u septembru 2008. u posetu Beriši išao je i Hašim Tači.


Narko-mafija preti smrću Martiju

Albanska mafija već je uputila pretnje smrću specijalnom izaslaniku Saveta Evrope Diku Martiju, jer je ugrozio njihovu poziciju u Švajcarskoj!


- Mafija Albanaca i lica sa Kosmeta kontroliše celu mrežu šverca heroina u Ženevi, od prodaje na veliko do preprodaje na ulicama - rekao je zamenik glavnog tužioca Ženeve Iv Bertosa.


Čak 90 odsto heroina koji se prebaci u Evropu prelazi preko Kosmeta, a porodica Tači je uspostavila veze sa albanskom, makedonskom, bugarskom i češkom mafijom. Marti je u svom izveštaju direktno ugrozio pozicije dosadašnjeg kosovskog premijera, ali može da poljulja i njegove “poslovne“ pozicije, jer je naveo da je Tači uzeo veći deo novca koji je bio prikupljen za OVK.

I albanski seljaci zataškuju gnusne zločine

Istražitelji iz Haškog tribunala i Unmika ispitali su u februaru 2004. “žutu kuću“ u selu Burel na severu Albanije, u kojoj su odstranjivani organi otetih Srba. U blizini kuće pronađeni su špricevi, gaza, kese za infuziju i ampule za opuštanje mišića, često korišćene u operacijama. Pronađeni su i krvavi tragovi na zidovima i podu jedne sobe, izuzimajući čist pravougaonik površine 180 centimetara sa 60 centimetara, gde se pretpostavlja da je bio operacioni sto. Zarobljenici su navodno sahranjivani na obližnjem seoskom groblju. Haški istražitelji su zapazili neobeležene grobnice, ali im meštani nisu dozvolili da uzmu uzorke iz njih.

POVEZANE VESTI

Subota 18.12.2010. 11:20
Koja je ovo zlocinacka bagra, strasno... A Srbija ceka Dika Martija da donese pravdu. Celu ovu propalu vladajucu koaliciju bi trebalo poslati kod Tacija i njegovih na jedan medicinski tretman, da osete malo kroz sta su Srbi prolazili godinama... Mozda bi Boris trebalo da se izvini siptarima zbog podle klevete? Dokle vise!?
Subota 18.12.2010. 12:36
Lako jernogorac Berisi jer je po ocu Siptar, a po majci Crnogorki Crnogorac. Ako vidimo kako su Jovo Kapidzic i ostali OZNA si posle 1944. kada su stigli u Srbiju streljali desetine hiljada Srba koji su bili za Krst casni islobodu zlatnu-za Kralja i Otadzbinu, aprotiv crvenih i komadanja Srbije, nije ni cudo sto Berisa vuce na obe genetske strukture.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online