Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 16.12.2010.
22:39
B92 A

Opozicija protiv razgovora sa Tačijem

Opozicija u Srbiji smatra da Beograd ne treba da razgovara sa Hašimom Tačijem dok se ne utvrdi istina o navodima iz izveštaja o trgovini organima na Kosovu i Metohiji.

Predstavnici opozicije veruju da Evropa neće prihvatiti da se na čelu Kosmeta nađe, kako ističu ratni zločinac i kriminalac. Jedinstveni su i u oceni da je predsednik Boris Tadić požurio kada je rekao da će pregovarati sa Tačijem sve dok se ne dokaže njegova krivica

Tomislav Nikolić: Tadić požurio

 Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić smatra da se sa Tačijem može sesti za pregovarački sto tek pošto se utvrdi da li je on odgovoran za zločine koji mu se stavljaju na teret ili ne.

"Mislim da je gospodin Tadić kao predsednik Srbije trebalo malo da razmisli da li može da primeni opšte ljudsko pravo na gospodina Tačija pa da kaže ‘niko nije kriv dok ne bude osuđen’ ili je trebalo da zastane dok Parlamentarna Skupština Saveta Evrope zaista ne utvrdi o čemu se radi”, smatra Nikolić.

“Lično mislim da je Tači umešan u sve to i da je Marti prikupio dovoljno dokaza tako da mislim da Srbija ovog puta, ako joj se nude neki pregovori, treba da stav bazira na tome da traži da se utvrdi da li je pregovarač ratni zločinac ili nije", kaže lider naprednjaka.

Velimir Ilić: Ko je ukinuo poternicu?

Lider Nove Srbije Velimir Ilić poručuje da treba utvrditi i ko je odgovoran što je povučena Interpolova poternica za doskorašnjim premijerom Kosova. "Mi ne možemo sa njim posle svega ući u bilo kakve pregovore, jer za to nemamo opravdanje kod naroda”, smatra Ilić.

“Veoma važno pitanje je ko je od naših visokih funkcionera u Srbiji skinuo crvenu Interpolovu poternicu Tačiju. On je imao poternicu Interpola da kad napusti Kosovo i Metohiju bude uhapšen. Ja se sećam da je poternica podignuta i bez ikakve najave neko je skinuo tu poternicu. Ko je u Srbiji to mogao da uradi i da se traži odgovornost", rekao je Ilić.

Dragan Todorović: Odgovoran je i Kušner

 Zamenik predsednika radikala Dragan Todorović veruje da su u čitav slučaj umešani i pojedini strani političari. “Ovde se postavlja i pitanje odgovornosti Kušnera, on jer u to vreme on bio dole i to ispred te EU. Mnogi ovde moraju da se pitaju kolika je njihova odgovornost", kaže on.

Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za ljudska prava usvojio je danas izveštaj i nacrt rezolucije Dika Martija, u kojima se Hašim Tači dovodi u vezu sa trgovinom organima otetih civila na Kosmetu 1999. godine. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.12.2010. 22:50
jel ovo koalicija na pomolu. SNS i DSS. sta se dogadja ?
Četvrtak 16.12.2010. 22:49
Зар ви немате појма, да он не види и не чује! Сво ми му то данас кажемо, он не слуша нас, јер ми смо Срби.
Četvrtak 16.12.2010. 22:51
Ја бих, да вам искрено кажем, послао Младића да са њим преговара.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online