Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.12.2010.
12:46
Vestionline A

Trajković odbila da pravi Vladu sa Tačijem

Nosilac Jedinstvene srpske liste Rada Trajković izjavila je danas da je Hašimu Tačiju potreban imunitet kroz institucionalnu poziciju ulaskom kosovskih Srba sa njim u vladu i abolicija posle izveštaja Saveta Evrope o njegovoj i umešanosti OVK u trgovinu ljudskim organima.

Tači mora da ode sa političke scene, a ne mora njegova stranka: Rada Trajković



Ona je za RTV B92 izrazila uverenje da ne postoji Srbin koji će sa Tačijem biti u vladi, ističući da ju je Tači više puta kontaktirao i sinoć, i da mu je rekla da to ne dolazi u obzir.


Komitet za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio je danas izveštaj Dika Martija, u kojem je kosovski premijer Hašim Tači označen kao vođa grupe koja se bavila trgovinom ljudskim organima, drogom i oružjem.


Trajković, ističe da sve veći broj Albanaca imaju animozitet prema prošlosti i biografiji Tačija, ali da joj je stalo da pruži ruku Albancima koji ne prihvataju izborne krađe na Kosovu i promovišu evropske vrednosti.


Ona je navela da je zlo što se srpski ministri u vladi Kosova nisu ogradili od saopštenja kosovske vlade da izveštaj Martija predstavlja udar za zasluge za kvazi nezavisnost Kosova.

Trajković ga optužuje da je liberalima platio 850.000 evra: Hašim Tači

U periodu kada je Tači bio ispred OVK, 50 Srba, Roma i nealbanaca ubijano je nedeljno, a 200 je kidnapovano i ubijano mesečno, tako da je za tri meseca taj broj iznosio 600, rekla je ona, navodeći da su šverc, trgovina nekretninama i kriminal i do danas realnost.


Tači mora da ode sa političke scene, a ne mora njegova stranka, ocenila je ona, navodeći da biografija predsednika Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe "kandiduje ga kao čoveka koga ne treba da iznevere ni Srbi, ukoliko treba da dođe do dogovora".


Trajkovićeva je rekla da od šefa Međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta očekuje poništenje rezultata proteklih vanrednih parlamentarnih izbora u Štrpcu i Gračanici.


Ona je navela da je Tači "850.000 evra dao liberalima", dok je u Štrpcu gradonačelnik pretukao člana biračkog odbora iz JSL i da će JSL osvojiti mnogo više od tri mandata.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.12.2010. 12:57
do sada je nije smetao. hoce da njegova stranka ostane aktivna bez njega. hoce li ona mozda i republiku kosovo i metohija. nikada mi ta zena nije bila jasna. muti jos iz vremena dok je bila kod seselja. mnogi su dosli i otisli sa raznih funkcija, samo je ona neunistiva. HMM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online