Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 16.12.2010.
14:37
Vestionline A

"Kosmet je greška koliko i Irak"

SAD i OVK se zalažu za "iste humane vrednosti i principe", podseća na reči američkog senatora Džozefa Libermana iz 1999. godine publicista Nil Klark u autorskom tekstu pod naslovom "Kosovo je pogrešno koliko i Irak", objavljenom u britanskom "Gardijanu“.

SAD i Britanija pomagale teroriste OVK
 

Autor se dalje pita šta li senator Liberman ima da kaže na Martijev izveštaj koji se temelji i na podacima američkog FBI-ja i zaključuje da izveštaj prestavlja osudu ne samo OVK nego i zapadne politike,prenose beogradski mediji.


Izveštaj, prema Klarkovim rečima, pokazuje da je bila lažna parola Tonija Blera da je rat NATO protiv SR Jugoslavije bio "borba dobra protiv zla" i "demokratije protiv diktature".


Klark u "Gardijanu" dalje podseća da je još savetnik predsednika Klintona, Robert Gelbard, opisivao OVK kao "nesumnjivo terorističku grupu", kao i da je list „Tajms“ 2000. objavio da su američki agenti obučavali pripadnike OVK pre bombardovanja 1999. i da su britanski i američki agenti po rečima komandanta OVK Šabana Šalje, kontaktirali sa OVK u Albaniji 1996. godine.

 

Država užasa

 

I "Tajms" je Kosmetu posvetio jedan od redakcijskih komentara pod naslovom "Država užasa", ističući da je privremeni premijer Kosmeta optužen za trgovinu heroinom i ljudskim organima.


Podsećajući da je najmlađa evropska država jednostrano proglasila nezavisnost 2008. i odvojila se od Srbije, i da su zapadne države imale ključnu ulogu u novijoj krvavoj kosmetskoj istoriji, komentator lista zaključuje da je sada Tači, koji je imao najviše koristi od zapadne podrške Kosmetu, optužen za zločine "od kojih se čoveku smuči".


Nezavisnost Kosmeta je svršen čin, ali je njegovo uključenje u evropsku porodicu naroda sada dovedeno u pitanje, i parlament u Prištini mora da zahteva od kosmetskih političara odgovornost zbog optužbi iznetih protiv Hašima Tačija, piše londonski list.


NATO posebno treba da insistira na zahtevu da Tači "ubedljivo odgovori" na optužbe ili izađe pred sud, jer je NATO-va intervencija 1999. omogućila Kosmetu  da "pobegne iz represije" Slobodana Miloševića.


Čini se da je vlast na Kosmetu u rukama grupe bandita, iako su do nje došli na izborima.


U komenatru se dodaje da i dok se zločini navedeni u izveštaju Dika Martija ne istraže i odgovorni ne izvedu pred sud - Kosmet će biti samo najnovija u tužnom nizu neuspelih država.


Navodeći još nekoliko sličnih dokaza o ulozi zapadnih zemalja u formiranju i jačanju OVK, i opisujući bombardovanjeNATO-a kao "nemoralno koliko i napad na Irak", Klark zaključuje da je zagovornicima "liberalnog intervencionizma" vrlo važno da šire stav da je Kosovo na neki način uspeh, tim pre što je irački rat diskreditovan.


Izveštaj Saveta Evrope će im to otežati. Ako izveštaj pomogne ljudima da budu sumnjičaviji prema svakoj budućoj "liberalnoj intervenciji" Zapada, onda ga treba pozdraviti, zaključuje svoju analizu Nil Klark u "Gardijanu", a prenosi BBC.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.12.2010. 14:43
"Izveštaj, prema Klarkovim rečima, pokazuje da je bila lažna parola Tonija Blera da je rat NATO protiv SR Jugoslavije bio "borba dobra protiv zla" i "demokratije protiv diktature"." Важно је да су се он и Били Клинтони целивали са медаљама у ширењу демократије! ДЕМОКРАТСКЕ ВРЕДНОСТИ ---- како сада све изгледа лицемерно и бедно, зар не "про-демократске снаге"!??
Četvrtak 16.12.2010. 17:21
ne razumjem odkud sad sve ovo nesto mi ne mirise dobro za siptare
Četvrtak 16.12.2010. 18:08
a šta nam napričašte!!!!zar vi mislite da smo baš svi ishlapili pa se više ničeg ne sječamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online