Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 13.12.2010.
20:49
Vestionline A

Dragan Šutanovac - reformator godine

Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac primio je danas, zbog reformi izvršenih u vojsci, nagradu za "Reformatora godine“ koju dodeljuje nevladina organizacija Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Šutanovac prima nagradu za reformatora godine
 


Pored Šutanovca, nagradu za reformatora godine dobio je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.


Šutanovac je posle dodele nagrade rekao novinarima da u Demokratskoj stranci nije bilo reči o tome da dosadašnji zamenik premijera Ivica Dačić u rekonstruisanoj vladi postane njen predsednik.


Šutanovac, koji je i potpredsednik DS-a, izjavio je da je iz novina saznao za mogućnost da Dačić postane premijer, kao što i od novinara "sada prvi put čuje" da je on budući kandidat za ministra unutrašnjih poslova, funkciju koju sada obavlja Dačić.


"Mislim da ćemo o tome razgovarati posle izborne skupštine DS-a. Svakako to nije pitanje za mene, jer ja neću biti mandatar te vlade", rekao je ministar odbrane.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj održala je i promociju tzv. Sive knjige III, koja sadrži predloge privrednika za pojednostavljenje administrativnih prepreka za poslovanje u Srbiji ali i informaciju koliko je predloga potpuno i delimično rešeno a koliko se nalazi u proceduri.


Specijalna zahvalnica je uručena generalnom direktoru Aerodroma "Nikola Tesla" Velimiru Radosavljeviću, za doprinos podsticanju lokalnog ekonomskog razvoja i promociji investicija u Srbiju.

I Đilas nagrađen za reforme
 


Svečanosti koja je održana u holu zgrade Radio-televizije Srbije, prisustvovali su direktorka misije USAID Suzan Fric, direktor Kancelarije Svetske banke Lup Brefort, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adriano Martins, predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladimir Čupić i drugi.


Nagrada za reformatora godine godine dodeljuje se osobama koje su dale najveći doprinos reformi i koje su unapredile rad resora kojim upravljaju, prema mišljenju javnog mnjenja i članstva NALED-a.


Reformator može biti bilo koji predstavnik javne uprave (ministar, gradonačelnik, direktor agencije, državni sekretar) koji se aktivno zalaže za promene i sprovodi ih u delo kako bi državna i lokalna administracija poslovale na efikasniji i transparentniji način, u skladu sa evropskim standardima, navodi se u saopštenju.
 

Ponedeljak 13.12.2010. 20:51
unistio srpsku vojsku. nikome u istoriji srbije nije poslo za rukom i mozgom. a njemu, vidite jeste.
Ponedeljak 13.12.2010. 21:24
nisam nevladina organizacija - sta da radim kad je taj pojam susta suprotnost od Srba, a taj jesam - al i ja bih mu vala dao nagradu..Sad koje vrste - to je manje bitno, al kako ne nagraditi coveka? Reformisao nam je vosku do te mere, da sad mislim da imamo najbolju, najjacu, najopremljeniju vojsku na svetu, kako u ljudstvu tako u opremi. Naime, nasi reformisani pripadnici oruzanih snaga, imaju opremu na kojoj bi im svako pozavideo - odela za nevidljivost - i NIGDE NE MOZETE DA IH VIDITE. A ne ko u vreme JNA il VJ kad prodjes pored bilo koje kasarne vidis vojsku u stroju - al tad su bili izlozeni riziku i mogucem napadu, a sad prodjes pored bilo koje kasarne i nema zive duse -
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online