Ponedeljak 13.12.2010.
20:49
Vestionline

Dragan Šutanovac - reformator godine

Šutanovac prima nagradu za reformatora godine
 


Pored Šutanovca, nagradu za reformatora godine dobio je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.


Šutanovac je posle dodele nagrade rekao novinarima da u Demokratskoj stranci nije bilo reči o tome da dosadašnji zamenik premijera Ivica Dačić u rekonstruisanoj vladi postane njen predsednik.


Šutanovac, koji je i potpredsednik DS-a, izjavio je da je iz novina saznao za mogućnost da Dačić postane premijer, kao što i od novinara "sada prvi put čuje" da je on budući kandidat za ministra unutrašnjih poslova, funkciju koju sada obavlja Dačić.


"Mislim da ćemo o tome razgovarati posle izborne skupštine DS-a. Svakako to nije pitanje za mene, jer ja neću biti mandatar te vlade", rekao je ministar odbrane.

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj održala je i promociju tzv. Sive knjige III, koja sadrži predloge privrednika za pojednostavljenje administrativnih prepreka za poslovanje u Srbiji ali i informaciju koliko je predloga potpuno i delimično rešeno a koliko se nalazi u proceduri.


Specijalna zahvalnica je uručena generalnom direktoru Aerodroma "Nikola Tesla" Velimiru Radosavljeviću, za doprinos podsticanju lokalnog ekonomskog razvoja i promociji investicija u Srbiju.

I Đilas nagrađen za reforme
 


Svečanosti koja je održana u holu zgrade Radio-televizije Srbije, prisustvovali su direktorka misije USAID Suzan Fric, direktor Kancelarije Svetske banke Lup Brefort, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, zamenik šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Adriano Martins, predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladimir Čupić i drugi.


Nagrada za reformatora godine godine dodeljuje se osobama koje su dale najveći doprinos reformi i koje su unapredile rad resora kojim upravljaju, prema mišljenju javnog mnjenja i članstva NALED-a.


Reformator može biti bilo koji predstavnik javne uprave (ministar, gradonačelnik, direktor agencije, državni sekretar) koji se aktivno zalaže za promene i sprovodi ih u delo kako bi državna i lokalna administracija poslovale na efikasniji i transparentniji način, u skladu sa evropskim standardima, navodi se u saopštenju.
 

2024 © - Vesti online