Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 13.12.2010.
05:54
Vestionline A

Srpske partije podeljene oko izbora na Kosmetu

Jedan Srbin - jedna partija, i tako je od kad je sveta i veka. Zato mi ni danas, kad u južnoj srpskoj pokrajini deo sveta sponzoriše otcepljenje naše teritorije, nemamo jedinstven stav onih koji vode ili će voditi ovu zemlju... ko zna gde.

Izbori na Kosmetu 2010: Da li nas čekaju nove tenzije ili smirivanje situacije?
 

U vezi sa nedeljnim izborima na Kosmetu u centralnoj Srbiji nema istog mišljenja, pa je tako opozicija pomalo različita u svojim stavovima u odnosu na srpsku Vladu, a pomalo ima ista gledišta. Tu je bila, naravno, i Srpska pravoslavna crkva sa svojim stavom, koji neki vernici ipak nisu poslušali. Kako god da se uzme, Srbija nekako nije jedinstvena po pitanju Kosmeta...


DSS: Antiizborna kampanja na Kosmetu uspela

Antiizborna kampanja Demokratske stranke Srbije povodom separatističkih izbora na Kosovu i Metohiji, na severu Kosmeta pokazala je apsolutni uspeh, jer "na izbore nije izašao ni jedan jedini Srbin iz ovog dela pokrajine", saopštio je pokrajinski odbor te stranke, a prenose beogradski mediji.

"Nepotrebno uklanjanje mobilnih glasačkih punktova od strane meštana opštine Zvečan može da posluži samo kao nekakvo 'opravdanje' albanskim vlastima u Prištini za apsolutni izborni debakl na severu pokrajine", navela je DSS.

Prema oceni te stranke, "isti rezultat bio bi i u drugim delovima Kosova i Metohije da nije bilo sramne kampanje visokih srpskih državnih funkcionera, koji su, ne birajući sredstva, prisiljavali Srbe da izađu na ove izbore".

U svakom slučaju, prema relevantnim podacima, kako navodi ta stranka, "ukupna izlaznost Srba tokom današnjih izbora je između 17 i 18 odsto".

LDP: Srbi u vladi Kosmeta će ostvariti svoje interese

Ulazak predstavnika Srba u kosovsku vladu daje prostor da počne ostarivanje suštinskog interesa srpskog naroda da se nijedna ključna odluka na Kosmetu ne donosi bez njihovog učešća, saopštila je Liberalno demokratska partija, a prenose beogradski mediji.

Ova stranka smatra da svaki kosmetski Srbin koji je glasao na parlamentarnim izborima na Kosovu zaslužuje veliko poštovanje, i da podršku zaslužuju i sve izborne liste kosovskih Srba "koje su se odlučile za hrabru i odgovornu politiku i učestvovale na izborima".

Vrlo je važno, kaže se u saopštenju, da nakon proglašenja rezultata, "a svi podaci govore da je Samostalna liberalna stranka nesumnjivo vodeća stranka, srpski predstavnici budu partneri stranaka kosmetskih Albanaca.

"Ulazak predstavnika Srba u vladu znači da u naredne četiri godine neće vladati isključivo albanske partije i to daje prostor da počne ostarivanje suštinskog interesa srpskog naroda da se nijedna ključna odluka na Kosovu ne donosi bez njihovog učešća", istakla je LDP.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.12.2010. 08:13
"LDP smatra da svaki kosmetski Srbin koji je glasao na parlamentarnim izborima na Kosovu zaslužuje veliko poštovanje, i da podršku zaslužuju i sve izborne liste kosovskih Srba" Kakvo poštovanje imate u Srbiji kao stranka, tako Srbi koji su izašli na izbore imaju poštovanje na Kosovo.I jedne i druge smatramo izrodima i izdajnicima.
Ponedeljak 13.12.2010. 08:17
Ovu stranku treba pod hitno zabraniti i pohapsiti njhove članove. To je antisrpska stranka, gde god se pojave izazivaju podele. Dobili pare od šiptara pa kupovali glasove od srpske sirotinje. Sramota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online