Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 08.12.2010.
05:38
Press A

Montgomeri: Čedo, o čemu si pričao s ubicama Đinđića?

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je juče da bi bivši ambasador SAD Vilijem Montgomeri trebalo da ''podeli sudbinu" organizatora ubistva Zorana Đinđića Milorada Ulemeka Legije! S druge strane, Montgomeri odgovara Jovanoviću da bi srpskoj javnosti morao da položi račun o svom odnosu sa ubicama Đinđića!

On mene napada kako ne bi morao da priča o svojoj prošlosti: Vilijem Montgomeri i Čedomir Jovanović



Jovanović je za B92 izjavio da Vilijem Montgomeri o njemu govori isto kao Milorad Ulemek Legija! On je optužio bivšeg ambasadora SAD da nastupima u javnosti ohrabruje ''one strukture u našem društvu koje su uplašene prijavom porodice Đinđić za otkrivanje političke pozadine ubistva srpskog premijera".

- Meni lično ne smetaju njegovi stavovi o meni, on (Vilijem Montgomeri) ponavlja ono što su pre njega rekli oni, s kojima bih ja želeo da podeli sudbinu! A prvi među njima je u Požarevcu, u posebnoj zatvorskoj jedinici. Mislim na Ulemeka, rekao je Jovanović.

Vilijem Montgomeri kaže za Press da je ''ostao bez reči" kada je čuo šta mu poručuje Čedomir Jovanović.

- Zapanjen sam time što je izgovorio. Ne želim nikakvu polemiku sa Čedomirom Jovanovićem. Može da me napada kako i koliko god želi, ja sam rekao da postoje pitanja iz njegove političke prošlosti na koja on duguje odgovor srpskoj javnosti. Ne znam pozadinu njegovog političkog delovanja, ali on duguje odgovor o svojim odnosima s tim ljudima, koji služe kaznu u posebnim zatvorskim jedinicama. Ne tvrdim ja da je on kriv za nešto, ali javnost bi trebalo da zna sadržaj njegovih razgovora sa ljudima koji su odgovorni za ubistvo premijera. Mislim da su njegovi kontinuirani napadi na mene upravo pokušaj da skrene pažnju sa sebe, kaže za Press Montgomeri.

On dodaje da ne veruje da napadi Čedomira Jovanovića imaju korene u vremenu dok je bio ambasador u Beogradu.

- Dok sam bio ambasador u Srbiji nisam imao nijedan sastanak sa njim i koliko znam on nije imao nikakve odnose sa američkom ambasadom. U vreme Zorana Đinđića on nije bio toliko značajna figura u srpskoj politici, tek posle njegove smrti dobio je posao u Vladi, tako da pre toga nije ni bilo razloga da ostvarujem bilo kakav kontakt. On mene napada kako ne bi morao da priča o svojoj prošlosti, zaključuje Montgomeri.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.12.2010. 07:44
Hahahaha, sad nam je i Mongomeri otkrio Ameriku! Pa o tome se i bez njega pricalo i prica, ali niko nista ne preduzima!!!
Sreda 08.12.2010. 10:29
mogao bi i vinogradar da pojasni neke stvari. treba privesti sve njegove najblize saradnike i "DRUGOVE". nije kasno. ako se zaista hoce do prave istine.
Sreda 08.12.2010. 10:26
znaci nije amerika direktno umesana u likvidaciji djindjica. ako se proziva ceda prasak , onda se mora ozbiljno zapitati zasto tog vecito sumnjivog coveka ne privedu. i ne samo njega. beba, dusan mihajlovic da ne nabrajam. neka pocnu od cede praska. ali ozbiljnu istragu sa proverenim metodama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online