Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 05.12.2010.
19:35
Mondo A

Bogdanović: Srbi će izaći na izbore, pa šta

Na izborima za privremene kosmetske institucije će učestvovati više Srba nego ranije ali to nije poraz vladine politike, smatra resorni ministar Goran Bogdanović.

Važno je da se bore za interese Srba: Oliver Ivanović

"Takav pristup Srba razumem, ali to ne znači da ga podržavam. Razumem jer Srbi južno od Ibra žive u mnogo težim uslovima od Srba na severu, nemaju slobodu kretanja, žive u okruženju koje im nije nakolonjeno. Oni su isticali da ne žele da imaju predstavnike (u kosmetskim institucijama) koji neće raditi u interesu srpske zajednice, već za sebe", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Prema njegovim rečima, to je glavni razlog zašto su se neke političke stranke organizovale u političku organizaciju koja istinski želi da se bori za interese Srba.

"Možete čuti da su u njoj (Jedinstvenoj srpskoj listi) predstavnici svih političkih partija, čak se pominje i moja Demokratska stranka. Ne želim to ni da demantujem ni da potvrdim jer svako ima pravo da se politički opredeljuje", rekao je on.

Bogdanović je dodao da niko nema pravo da nekome ko izuzetno teško živi "uskraćuje mogućnost da se bori za opstanak i bolji zivot".

"Sve te Srbe svakako nećemo ni na koji način šikanirati i deliti ih na one koji su izašli (na izbore) ili nisu. Dosta je podela, posebno onih na patriote i izdajnike. Te podele su suvišne, ne samo u ovom trenuku", rekao je Bogdanović.

Ministar je ponovio da je stav Vlade Srbije o kosovskim izborima poznat - da ne postoje uslovi da vlada pozove Srbe da učestvuju na izborima.

"Izbore organizuje entitet koji Srbija ne priznaje, a međunarodna zajednica nije učinila ništa da stvori ambijent za regularno održavanje izbora", rekao je Bogdanović, obrazlažući stav Beograda.

Dodao je da je izborni sistem na Kosmetu takav da je Srbima i uz minimalni odziv zagarantovano deset poslaničkih mandata.

"Političke interesne grupe to zloupotrebljavaju. Stekao sam utisak iz razgovora sa Srbima da ne žele da ih takvi Srbi predstavljaju i da se prikazuju, ne samo pred kosovskim institucijama, već i međunarodnom zajednicom, kao eksponenti srpske zajednice", rekao je ministar.

 

Državni funkcioneri pa državna lista

Na pitanje na osnovu čega čelnici Jedinstvene srpske liste Rada Trajković i Ranđel Nojkić tvrde da je to "državna lista", on je naveo da to možda proističe iz činjenice da su oni državni službenici.

Bogdanović je kazao da nije imao uvid u listu kandidata JSL i da ne može da kaže da li su na njoj članovi svih parlamentarnih stranaka u Srbiji kako tvrde Rada Trajković i Nojkić.

"Smatram da svi Srbi koji rade u interesu srpske zajednice, interesu države Srbije, treba da zavrede pažnju Vlade Srbije. Svi oni koji pomažu opstanku, koji afirmišu ideju suživota, koji žele da srpske institucije na Kosovu i Metohiji opstanu, imaće saradnju sa vladom", rekao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, cilj i interes Beograda je da niko izbore ne iskoristi da promeni realnost na terenu, pogotovo na severu i pokuša da stvori nove tenzije.

Ministar je apelovao na srpsku zajednicu da ne "naseda na provokacije" pre i tokom kosmetskih izbora. "Najvažnije je da dole postoji mir jer sve drugo bi bilo poražavajuće na Kosmetu", rekao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.12.2010. 20:21
"Sve te Srbe svakako nećemo ni na koji način šikanirati i deliti ih na one koji su izašli (na izbore) ili nisu. Dosta je podela, posebno onih na patriote i izdajnike. Te podele su suvišne, ne samo u ovom trenuku", rekao je Bogdanović. --------------- Који лицемери су ови намештеници, које су саставили страни амбасадори! Нада Трајковић и Рађђел Нојкић су представници Тадића и Драшковића и све раде по њиховом диктату, примају плате од дрђаве Србије, Тачија и међ. заједнице. Државна Бастиља(РТС) им здушно помаже у промоцији антисрпских ставова, где ово двоје лицемера лажима образлажу потребу изласка на изборе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online