Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.12.2010.
08:26
blic.rs A

Čudo u Srbiji: Vlada manja za devet resora!?

Procedura smanjivanja Vlade Srbije na 15 ministarstava, pri čemu će se DS odreći pet ministara, a SPS i G17 plus po dva, počeće odmah posle stranačkih izbora kod demokrata i socijalista, a biće završena do kraja januara.

Možete li da zamislite da će ih umesto 24 biti samo 15: Srpska Vlada u zasedanju
 

Kako piše beogradski "Blic", ovo je dogovoreno u vrhu koalicije, na sastanku lidera DS, SPS i G17 plus Borisa Tadića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića prošle nedelje. Do dogovora je došlo, svedoči izvor "Blica", jer je lider socijalista prvi put otvoreno rekao da je spreman za smanjivanje broja ministara.

I mada je razgovor počeo planovima o tome da se DS odrekne tri ministarstva sa svoje liste, a SPS i G17 plus po jednog, Tadić je insistirao na tome da "konačno mora da se preseče" i vlada svede na razumnu meru od 15 resora, a Dačić i Dinkić su to prihvatili, navodi "Blic".

ANKETA
Da li verujete da će srpska Vlada biti "smanjena"?

SPS: Koga ćemo - Mrku ili Žarka?

"Najverovatnije je da će se Dačić odreći ministra energetike Petra Škundrića, ali je pitanje izbora između Milutina Mrkonjića i Žarka Obradovića veoma teško, jer se obojica dobro kotiraju u stranci", piše "Blic".


G17 plus - odlaze žene, DS - otkaz bar za četvoricu

Od ministara sa liste G17 plus, najverovatnije će biti smenjene Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i Verica Kalanović, ministarka za NIP.


Od ministara sa liste DS do sada su pominjani za smenu Svetozar Čiplić (ljudska i manjinska prava), Slobodan Milosavljević (trgovina), Saša Dragin (poljoprivreda) i Bogoljub Šijaković (vere), ali to nije dovoljno i pitanje je na koji način će Tadić odlučiti da organizuje nove resore, navodi "Blic".


Ljajić se nudi da ode za džabe

Ministar za rad Rasim Ljajić rekao je "Blicu" da će "ako bude rekonstrukcije i smanjivanja Vlade, sigurno bez ikakve kompenzacije i nadoknade napustiti ministarsko mesto".


Ljajić je kazao da će, u slučaju da rekonstrukcije bude, podela resora među strankama morati da se radi od početka, tako da će "sve karte morati ponovo da se promešaju".

POVEZANE VESTI

Subota 04.12.2010. 14:16
Направили су цео воз беспотребних канцеларија, па ће сад као да преправљају и смањују Владу... Наравно, све је то почетак јефтиног лова на гласове јефтиног света.
Subota 04.12.2010. 21:23
ne lipsi magare do zelene trave ili sjasi kurta da uzjase murta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online