Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 22.11.2010.
21:02 >> 21:39h
Politika A

Konačno napisana optužnica protiv Cece

Sedam godina posle podnošenja zahteva za sprovođenje istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu konačno je napisalo predlog optužnice protiv Svetlane Ražnatović. B92 navodi da je nacrt optužnice protiv Cece i njene sestre Lidije bio napisan još pre dva meseca, ali da optužnica još nije podignuta.

Ceca iz fudbalskih dana

Prema nezvaničnim informacijama folk pevačica i nekadašnja direktorka FK Obilić tereti se da je zloupotrebom službenog položaja prisvojila četiri miliona nemačkih maraka i oko tri i po miliona američkih dolara. Nacrtom optužnice folk pevačica tereti se i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Iako se rešenjem o sprovođenju istrage, kako su navodili mediji, teretila da je protivpravno prisvojila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, ova cifra je u predlogu optužnice znatno umanjena. Prema informacijama, Ražnatovićeva je poziciju direktora kluba sa Vračara zloupotrebila tako što je igrače ovog kluba prodavala inostranim klubovima, a kasnije u poslovnim knjigama prikazivala da su oni prodavani bez obeštećenja.

Ceca sa rođenom sestrom Lidijom

Zorić: Optužnica još na razmatranju

 

Predmet protiv Svetlane Ražnatović, vezan za transfer fudbalera, još je u Tužilaštvu na razmatranju i kada bude doneta tužilačka odluka, obavestićemo javnost o njoj, rekao je za portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

 

Zorić je naglasio da je istaga protiv Ražnatović dugo trajala jer su rađena kompleksna veštačenja i dodao da je pribavljena dokumentacija iz više različitih zamalja putem međunarodne pravne pomoći.

 

"Sada se predmet nalazi u Tužilaštvu na analizi i razmatranju i kada bude doneta tužilačka odluka mi ćemo obavestiti javnost o njoj“, rekao je Zorić.

Nekadašnji Okružni sud u Beogradu je zahtev za sprovođenje istrage protiv Ražnatovićeve podneo još 14. aprila 2003. godine zbog sumnje da je nedozvoljeno držala oružje. Naime, folk pevačica je uhapšena 17. marta 2003. godine, tokom policijske akcije "Sablja” kada je, kako su navodili mediji, u njenoj vili u Ulici Ljutice Bogdana pronađen 81 komad različitog oružja. Posle ovoga, na zahtev tužilaštva usledila su još dva proširenja istrage, a potom i četiri njene dopune. Istražni postupak završen je 16. jula ove godine, kada su spisi predmeta prosleđeni Višem javnom tužilaštvu.

Pored Ražnatovićeve na predlogu optužnice je i ime i Lidije Veličković-Ocokoljić, rođene sestre folk pevačice. Ona se, prema nezvaničnim informacijama, tereti da je u nameri da pomogne svojoj sestri otvorila devizne račune u kiparskoj Popular banci i Rajfajzen banci u Segedinu. Na ove račune "slivao se” novac od prodaje igrača, a Lidija ga je, prema istim informacijama, podizala i odnosila sestri. Prema istim informacijama Ražnatovićeva je novac prebacivala i na druge račune.

Kontrolom dokumentacije Obilića, prema nezvaničnim informacijama, utvrđeno je da fudbalski klub Obilić nema evidentirane i prikazane ugovore o prodaji igrača inostranim klubovima, a proverom u Fudbalskom savezu utvrđeno je da je Ražnatovićeva zloupotrebila položaj u slučaju čak 15 igrača.

Tokom istrage, pribavljena je i dokumentacija iz Francuske, Bugarske, Turske, Rusije, Austrije i Grčke. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.11.2010. 21:18
Ma nije ona,to su joj smjestili!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online