Ponedeljak 22.11.2010.
21:02 >> 21:39h
Politika

Konačno napisana optužnica protiv Cece

Ceca iz fudbalskih dana

Prema nezvaničnim informacijama folk pevačica i nekadašnja direktorka FK Obilić tereti se da je zloupotrebom službenog položaja prisvojila četiri miliona nemačkih maraka i oko tri i po miliona američkih dolara. Nacrtom optužnice folk pevačica tereti se i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Iako se rešenjem o sprovođenju istrage, kako su navodili mediji, teretila da je protivpravno prisvojila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, ova cifra je u predlogu optužnice znatno umanjena. Prema informacijama, Ražnatovićeva je poziciju direktora kluba sa Vračara zloupotrebila tako što je igrače ovog kluba prodavala inostranim klubovima, a kasnije u poslovnim knjigama prikazivala da su oni prodavani bez obeštećenja.

Ceca sa rođenom sestrom Lidijom

Zorić: Optužnica još na razmatranju

 

Predmet protiv Svetlane Ražnatović, vezan za transfer fudbalera, još je u Tužilaštvu na razmatranju i kada bude doneta tužilačka odluka, obavestićemo javnost o njoj, rekao je za portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

 

Zorić je naglasio da je istaga protiv Ražnatović dugo trajala jer su rađena kompleksna veštačenja i dodao da je pribavljena dokumentacija iz više različitih zamalja putem međunarodne pravne pomoći.

 

"Sada se predmet nalazi u Tužilaštvu na analizi i razmatranju i kada bude doneta tužilačka odluka mi ćemo obavestiti javnost o njoj“, rekao je Zorić.

Nekadašnji Okružni sud u Beogradu je zahtev za sprovođenje istrage protiv Ražnatovićeve podneo još 14. aprila 2003. godine zbog sumnje da je nedozvoljeno držala oružje. Naime, folk pevačica je uhapšena 17. marta 2003. godine, tokom policijske akcije "Sablja” kada je, kako su navodili mediji, u njenoj vili u Ulici Ljutice Bogdana pronađen 81 komad različitog oružja. Posle ovoga, na zahtev tužilaštva usledila su još dva proširenja istrage, a potom i četiri njene dopune. Istražni postupak završen je 16. jula ove godine, kada su spisi predmeta prosleđeni Višem javnom tužilaštvu.

Pored Ražnatovićeve na predlogu optužnice je i ime i Lidije Veličković-Ocokoljić, rođene sestre folk pevačice. Ona se, prema nezvaničnim informacijama, tereti da je u nameri da pomogne svojoj sestri otvorila devizne račune u kiparskoj Popular banci i Rajfajzen banci u Segedinu. Na ove račune "slivao se” novac od prodaje igrača, a Lidija ga je, prema istim informacijama, podizala i odnosila sestri. Prema istim informacijama Ražnatovićeva je novac prebacivala i na druge račune.

Kontrolom dokumentacije Obilića, prema nezvaničnim informacijama, utvrđeno je da fudbalski klub Obilić nema evidentirane i prikazane ugovore o prodaji igrača inostranim klubovima, a proverom u Fudbalskom savezu utvrđeno je da je Ražnatovićeva zloupotrebila položaj u slučaju čak 15 igrača.

Tokom istrage, pribavljena je i dokumentacija iz Francuske, Bugarske, Turske, Rusije, Austrije i Grčke. 

2024 © - Vesti online