Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 16.11.2010.
11:48
Politika A

Starica spasila mladića iz zapaljenog automobila

"Stanite ljudi, izgoreše deca", vikala je 80-godišnja starica Dobrila Mikić dok je automobil pored puta goreo. Ona je prošle noći iz zapaljenog automobila sigurne smrti spasila mladića Ivana Todorovića, iz sela Mali Kupci. Na žalost, nije imala snage da pre razbuktavanja vatrene stihije iz automobila izvuče i drugog mladića, suvozača Slavišu Blagojevića, koji je izgoreo.

Dobrila pored ostataka zapaljenog automobila iz kojeg je spasila Ivana

Saobraćajna nesreća se, prema saopštenju Policijske uprave Kruševac, dogodila prošle noći, u 2.25 sati, na regionalnom putu Kruševac-Ravni, u selu Veliki Kupci. Policija kaže da je automobil "zastava 101", kojim je upravljao Ivan Todorović (24), "usled neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, sleteo sa kolovoza, udario u objekat pored puta (mostić od betona), usled čega se zapalio". Na licu mesta je poginuo suvozač Slaviša Blagojević (25), iz Malih Kupaca, a lakše povrede zadobio je vozač automobila Ivan.

Kuća 80-ogodišnje Dobrile Minić se nalazi na pedesetak metara od mesta udesa.

"Ne znam da li će Dobrila moći da priča. Ceo dan plače", upozorio je seoski poštar novinare pri ulasku u dvorište hrabre starice.

"Uđite slobodno. Ne mogu da stojim na nogama. Sva se tresem i sad. Kao da gledam mladića koji ispušta jauke, a ja ne mogu da mu pomognem dok se vatra razbuktava. Spasila sam jednog. Znate, ja sam težak srčani bolesnik. Nisam mogla prošle noći oka da sklopim. Znam da sam do dva ujutru čistila orahe. Dok sam pokušavala da zaspim, čula sam da je nešto dvaput jako lupilo. Navukla sam suknju i džemper, pa krenula polako na put. Videla sam prevrnuta kola. Iz njih je izlazio dim. Prišla sam i čula kako neko ječi. Viče... Ušla sam u dim i pružila ruku. Čovek je prihvatio, a ja sam počela da ga vučem. Nikad glavu da pomoli. Vučem, pa se umorim, pustim, pa počnem da vičem. Naišla su jedna crvena kola i mahala sam da stanu, ali ništa. Posle nigde nikog. Vatra se razbuktavala, srećom išla je na drugu stranu. Počela sam da vičem: Dođite ljudi, izgoreše deca! Nigde nikog. Onda sam nastavila da izvlačim dečaka. Nekako sam uspela, pa sam ga ostavila na trotoaru da bih probala da pomognem drugom. Opet sam pokušala da zaustavim jedna kola, ali džabe", priča Dobrila, dok joj se suze slivaju niz lice.

"Onda je naišao komšija Aca Miladinović. Pomerili smo zajedno mladića da ga ne dohvati vatra. U to je stigao i komšija Jovica Milutinović. Vatra je bila sve jača. On je otrčao da telefonira. Džabe, izgore dete", neutešna je Dobrila.

Ubrzo su stigli vatrogasci, policija i kola Hitne pomoći. Vozač, kome je Dobrila spasla život, prevezen je u Zdravstveni centar u Kruševcu i van životne opasnosti je. Policija je već dva puta od njega tražila izjavu, ali da se mladić ničega ne seća.

Poznanici nesrećnog vozača Ivana kažu da "dečko baš nije imao sreće u životu". Sestra mu je umrla u 13 godina, otac potom izvršio samoubistvo. U kući ima majku i dedu. Tešku sudbinu imao je i njegov suvozač, Slaviša Blagojević, koji je nastradao. Za život je zarađivao radeći svuda. Često je "nadničio" po Vojvodini, a u zavičaju nije birao posao, kako bi školovao dve sestre. 

POVEZANE VESTI

Utorak 16.11.2010. 11:57
baba, imas plus od mene za hrabrost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online