Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.11.2010.
12:01
Z. Viclarević, N. Popović - Vesti A

Nemačka: Srpkinja pala kroz prozor i poginula

Srpsku porodicu iz Ingelhajma, kod Majnca, u utorak uveče zadesila je teška tragedija. Maloletna Nataša B. (16) je tragično izgubila život padom sa krovnog prozora u potkrovlju dvospratne kuće. Policija o ovoj tragediji još nije izdala zvanično saopštenje, jer se čekaju nalazi obdukcije koja treba da se obavi na klinici u Majncu.

U šoku: Prijatelji Nataše B. iz Ingelhajma
 

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, tragedija se dogodila oko 20 časova, dok se Nataša B. nalazila u svojoj sobi u društvu najbolje drugarice M. V. gde su zajedno slušale muziku.
 

Pretpostavlja se da su tinejdžerke, možda, htele da krišom zapale cigaretu, pa da dim ne bi ušao u sobu, Nataša je otvorila prozor i sela na ivicu kako bi dim cigarete odmah izlazio van potkrovne sobice. Njena drugarica, po svemu sudeći, nije ni pomislila da se iz svega može dogoditi nešto loše, jer je Nataša to i pre često činila. Ponesena omiljenom muzikom koja je glasno dopirala iz muzičkog uređaja, Nataša je oduševljeno podigla ruke u vazduh i u tom trenutku izgubila ravnotežu. Njen, kao i vrisak drugarice, prolomio se kroz ovo, inače, mirno mestašce koje se nalazi na 70-ak kilometara od Frankfurta.

Mesto nesreće: Kuća srpske porodice u Nemačkoj
 


 

Sahrana u Dubici

 

Nastradala: Nataša B.
 

Neutešni roditelji, Miladin (47) i Radmila (36) B, rodom su, kako "Vesti" saznaju, iz Bosanske Dubice, u Republici Srpskoj. Skrhani bolom, doneli su odluku da telo svoga deteta prevezu u rodni kraj i tamo sahrane. Sahrana će se, najverovatnije obaviti u subotu ili nedelju.

Po svemu sudeći, Natašina drugarica je uspela da je u zadnji čas uhvati i nekoliko trenutaka zadrži pre pada. Ali, panika i manjak snage i težina njene drugarice učinili su svoje. Nataša je sa krova pala na beton, i ostala nepomično da leži.
 

Stravičan vrisak alarmirao je njene roditelje, koji su u trenutku tragedije takođe bili u kući. Pozvali su Hitnu pomoć, ali su lekari, koji su ubrzo pod sirenama stigli na mesto tragedije, mogli jedino da konstatuju smrt nesretne devojke. Sa lekarima, stigla je i policija, koja je uzela izjave od svedoka, a Natašinu drugaricu odvela u policijsku stanicu gde je trebalo da da izjavu o onome što se dogodilo. Ona je, međutim, bila u takvom šoku da nije mogla ni reč da prozbori. Zato je odlučeno da je pošalju kući, a njena zvanična izjava o okolnostima tragedije biće uzeta naknadno.

Poruke sa Fejsbuka

Pokojna Nataša imala je svoj profil na Fejsbuku. Njeni prijatelji i poznanici ostavili su stotine poruka izražavajući saučešće i žalost. Prenosimo neke od njih:
 

Slađana Mitrović: "Ne mogu da verujem šta se dogodilo i da nisi više sa nama, Zašto baš ti? Uvek si bila nasmejana uvek si bila tu. Bili smo zajedno još pre neki dan, a sada te nema. Ne mogu da verujem da te neću više nikada videti. Volimo te, i nikad te neću zaboraviti"!
Snežana Cvetanović: "Još ne mogu da verujem da je to moguće!!! Pred očima mi je tvoj nasmejani lik. Videla sam te u subotu nasmejanu i razdraganu. Ne sluteći da te vidim zadnji put. Počivaj u miru Anđelu!
Ivana Budulica: "Ostali smo bez tebe. … Nisam te dugo znala ali tako mi nedostaješ. Ne prestajem da plačem. Volim te i neću te zaboraviti".
Goran Tica: "Sudbino naopaka, zasto baš nju, tako mladu? Ne mogu da vjerujem! Počivaj u miru".

Reporter "Vesti" obreo se dan posle nesreće ispred kuće gde se dogodila tragedija. Na mestu Natašine pogibije okupljali su se njeni prijatelji i poznanici, palili su sveće i odavali poštu svojoj prerano preminuloj vršnjakinji. I sami šokirani, niko nije bio previše raspoložen za razgovor.

Bio je tu i Natašin mlađi brat Luka (11). Sa suzama u očima, drhtavom rukom, pokazao nam na je prozor sa kojeg je u smrt pala njegova sestra. Kako saznajemo Nataša. B. je bila veoma omiljena u društvu, a mnogo će nedostajati i članovima društva "Dunav" iz obližnjeg Riselshajma, gde je i pevala u horu. Igrala je i folklor, pa je pre nekoliko meseci postala članica ansambla "Kolo" u Frankfurtu. Svi oni, naprosto su zanemeli od tuge!
 

Tuga u "Kolu"

- Svi smo strašno pogođeni, od juče mi mobilni telefon stalno zvoni, zovu me deca, roditelji, svi plaču niko ne zna šta da kaže, reči utehe ne postoje. Strašna nesreća! Nataša je 4. decembra trebalo da proslavi 17. rođendan - kaže za "Vesti" Mića Mitrović, predsednik frankfurtskog "Kola".
- Svu decu ova je nesreća stašno pogodila, trebalo je da ovog vikenda nastupimo u Franfurtu na jednoj gradskoj priredbi i to smo, naravno, otkazali. Nikome od nas nije u ovakvoj situaciji do pesme i igre. Imamo zakazana još neka gostovanja, ali najverovatnije će ići samo "mali" ansambl, jer su "veliki" previše pogođeni Natašinom smrću - dodaje Mitrović.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online