Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.11.2010.
10:35
Press A

Kalinić ubijao za Bojovićev račun

Sretko Kalinić je, nakon što je u junu njegov prijatelj Miloš Simović pokušao da ga ubije, ispričao hrvatskim istražiteljima da je Jurišića 2005. godine raskomadao u Madridu i bacio u vodu. Prema saznanjima Pressa, kroz zajednički rad srpske i španske policije došlo se do podataka da je raskomadano, izmrvljeno Juretovo telo završilo u reci Manzanares.

Jureta, nakon ubistva, bacio u reku Manzanares: Sretko Kalinić

- To je najverovatnije bilo u maju 2005. godine u danima kada počinju borbe s bikovima, kada je praznik gradskog sveca, kada su svi opušteni i razuzdani i kada gotovo ništa ne radi. Tada ima mnogo đubreta po ulicama i sudeći po Kalinićevom iskazu, Simovićevim navodima i još nekim operativnim podacima, Juretovo telo, koje je raskomadano u jednom stanu, samleveno u mašini, pomešano sa otpadom i hranom, zapakovano je u crne kese i bačeno u reku Manzanares nedaleko od centra Madrida - navodi dobro obavešteni policijski izvor Pressa.

Prema njegovim tvrdnjama, nema nade da će bilo koji deo tela Jurišića biti pronađen, ali su zato španskoj policiji poslate adrese stanova koje su koristili odbegli „zemunci", a do kojih je došla srpska kriminalistička policija.

Luka Bojović

- Proverom tih stanova, DNK analizom tačno se može utvrditi da li je tu ubijen Jurišić - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, iako je Kalinić bio monstruozni izvršilac ubistva kolege Jurišića, nalogodavac je, kako pretpostavlja policija, Luka Bojović, najopasniji srpski mafijaš na slobodi za kojim je Srbija pre dva meseca raspisala Interpolovu poternicu.

Vlada Budala živi u Južnoj Americi!

 

Pema poslednjim operativnim podacima do kojih je došla srpska policija u slučaju Sretko Kalinić: Vladimir Milisavljević Budala je živ i „samostalno radi" u Južnoj Americi.

Iako ga zvanična poternica tereti za tri ubistva u Srbiji i dva atentata, srpska i španska policija imaju ozbiljne naznake da je Bojović odradio nekoliko „jakih" ubistava u Madridu, za naručioce iz Južne Amerike.

- Posle toga Bojović se pozicionirao kao ubica na ceni. Skrivao se u Južnoj Americi, a otkako je na našoj poternici, primirio se i nema mu tragova. Navodno poseduju više lažnih pasoša i identiteta - zaključuje naš sagovornik.

Podsetimo, Sretko Kalinić je, za vreme boravka u bolnici, ispričao hrvatskim policajcima da je Jurišića ubio u Španiji, samleo u mašini za mlevenje mesa, kosti pokrckao čekićem, kao i da su mu u svemu tome pomogla braća Aleksandar i Miloš Simović.

Nova istraga o zločinima „zemunaca" posle 2003. godine i dalje traje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online