Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 03.11.2010.
04:12
Press A

Policajac priznao da je izbo navijača

Policajac Z. Đ. (37), narednik u beogradskoj brigadi, uhapšen je posle priznanja da je u nedelju brutalno pretukao i „skakavcem" sekao navijača B. G. (17)! Batinašu je određen dvodnevni pritvor i on će biti saslušan kod istražnog sudije!

Kako Press saznaje, posle detaljne istrage koju su sprovele unutrašnja kontrola MUP-a Srbije i beogradska policija, Z. Đ. je priznao da je zlostavljao maloletnika!

Preživeo sam pakao: Povređeni navijač

- Z. Đ. je inače jedan od starešina u beogradskoj policijskoj brigadi. On je u nedelju bio na čelu ekipe koja je privela B. G. u „maricu". Posle saslušanja policajca i povređenog dečaka, Z. Đ je juče po podne zadržan u pritvoru - kaže za Press izvor iz istrage.

Ž. G., otac pretučenog dečaka, potvrdio je da je batinaš uhapšen.


- Inspektori iz unutrašnje kontrole profesionalno su odradili posao. Policajac je priznao da je „skakavcem" ubo mog sina i da ga je tukao! Saslušana je cela ekipa policajaca koja je bila u kombiju. Svi policajci su svojim izjavama potvrdili šta se dogodilo. Zadovoljan sam što je batinaš pronađen i što je u pritvoru. Osetio sam veliko olakšanje! Posle čitave procedure, mislio sam da će ovaj slučaj biti zataškan. Sa advokatom ću se dogovoriti o koracima koje ću dalje preduzeti. Najvažnije je da se moj sin što pre oporavi - kaže Ž. G., koji je zahvalio beogradskoj policiji.

Povređeni B.G. kaže da je juče išao u policiju da prepozna policajca koji ga je zlostavljao.

- Bilo mi je teško. Nekoliko puta sam davao izjavu u policiji. Dobro je što se ova agonija završila. Preživeo sam pakao. Osećam veliko olakšanje - kaže B. G., i dodaje:

- Rana na butini i dalje me boli. Na kontrolu kod lekara ići ću za pet dana. Tada će mi reći kako ona zarasta, ali i da li i rana na uhu zarasta, jer ona nije ušivena - rekao je B. G.

Podsetimo, B. G., navijač Rada, pretučen je i izboden u nedelju oko 13 sati, neposredno pred početak fudbalske utakmice na Banjici. On je tada ispričao da su ga dvojica policajaca ubacila u beli policijski kombi i bacila na pod, posle čega je počela desetominutna tortura.

- Ležao sam na stomaku, između nogu policajaca. Čuo sam da jedan policajac viče: „Daj nož! Daj nož." Nisam znao šta hoće i malo sam okrenuo glavu da vidim šta se dešava. Video sam „skakavac" sa crvenom drškom. Policajac je počeo da viče na mene: „Sad ću oči da ti jedem!" Mislio sam da hoće da me uplaši, ali sam onda osetio kako mi vuče uvo i seče ga - pričao je mladić.


On je rekao je da je posle toga nekoliko puta osetio kako mu nož prislanjaju na leđa i kako ga bockaju.

- Kombi se sve vreme kretao. Ne znam gde su me sve vozili, a onda sam osetio da me je ubo u butinu. Rana je mnogo krvarila, pa sam čuo kako neko pita: „Šta ćemo sad sa njim?", a drugi mu je odgovorio: „Vozi na groblje!" - priča B. G., i dodaje da su ga izbacili iz kombija.

- Onaj policajac koji me je sekao nožem šutnuo me je i viknuo: „Trči! Trči!" Pokušao sam da bežim, ali nisam mogao jer me je noga užasno bolela - izjavio je u nedelju B. G.

Mladiću su lekari na VMA konstatovali posekotinu na levom uhu, duboku ubodnu ranu na levoj butini, hematom na leđima i više manjih posekotina po telu od noža.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.11.2010. 07:55
tog treba za jaja na prvu banderu objesiti to je monstrum
Sreda 03.11.2010. 07:58
Svaki drugi policajac izigrava nekog mafijasa,glume neke mangupe a u stvari su to obicni manijaci,ej iz cista mira izbosti maloletnika je strasno! Malom treba da plate najmanje 1.000.000.eura odstetu i robija za sve pubove koji su to gledali tj.ucestvovali u pokusaju ubistva.Sramota!
Sreda 03.11.2010. 08:55
Suspenzije i otkazi i za ostale iz kombija-zar to nije prikrivanje KRIVICNOGA dela?!?! Koliko znam da je kaznjivo,zar ne? Sramota za SRBIJU!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online