Sreda 03.11.2010.
04:12
Press

Policajac priznao da je izbo navijača

Kako Press saznaje, posle detaljne istrage koju su sprovele unutrašnja kontrola MUP-a Srbije i beogradska policija, Z. Đ. je priznao da je zlostavljao maloletnika!

Preživeo sam pakao: Povređeni navijač

- Z. Đ. je inače jedan od starešina u beogradskoj policijskoj brigadi. On je u nedelju bio na čelu ekipe koja je privela B. G. u „maricu". Posle saslušanja policajca i povređenog dečaka, Z. Đ je juče po podne zadržan u pritvoru - kaže za Press izvor iz istrage.

Ž. G., otac pretučenog dečaka, potvrdio je da je batinaš uhapšen.


- Inspektori iz unutrašnje kontrole profesionalno su odradili posao. Policajac je priznao da je „skakavcem" ubo mog sina i da ga je tukao! Saslušana je cela ekipa policajaca koja je bila u kombiju. Svi policajci su svojim izjavama potvrdili šta se dogodilo. Zadovoljan sam što je batinaš pronađen i što je u pritvoru. Osetio sam veliko olakšanje! Posle čitave procedure, mislio sam da će ovaj slučaj biti zataškan. Sa advokatom ću se dogovoriti o koracima koje ću dalje preduzeti. Najvažnije je da se moj sin što pre oporavi - kaže Ž. G., koji je zahvalio beogradskoj policiji.

Povređeni B.G. kaže da je juče išao u policiju da prepozna policajca koji ga je zlostavljao.

- Bilo mi je teško. Nekoliko puta sam davao izjavu u policiji. Dobro je što se ova agonija završila. Preživeo sam pakao. Osećam veliko olakšanje - kaže B. G., i dodaje:

- Rana na butini i dalje me boli. Na kontrolu kod lekara ići ću za pet dana. Tada će mi reći kako ona zarasta, ali i da li i rana na uhu zarasta, jer ona nije ušivena - rekao je B. G.

Podsetimo, B. G., navijač Rada, pretučen je i izboden u nedelju oko 13 sati, neposredno pred početak fudbalske utakmice na Banjici. On je tada ispričao da su ga dvojica policajaca ubacila u beli policijski kombi i bacila na pod, posle čega je počela desetominutna tortura.

- Ležao sam na stomaku, između nogu policajaca. Čuo sam da jedan policajac viče: „Daj nož! Daj nož." Nisam znao šta hoće i malo sam okrenuo glavu da vidim šta se dešava. Video sam „skakavac" sa crvenom drškom. Policajac je počeo da viče na mene: „Sad ću oči da ti jedem!" Mislio sam da hoće da me uplaši, ali sam onda osetio kako mi vuče uvo i seče ga - pričao je mladić.


On je rekao je da je posle toga nekoliko puta osetio kako mu nož prislanjaju na leđa i kako ga bockaju.

- Kombi se sve vreme kretao. Ne znam gde su me sve vozili, a onda sam osetio da me je ubo u butinu. Rana je mnogo krvarila, pa sam čuo kako neko pita: „Šta ćemo sad sa njim?", a drugi mu je odgovorio: „Vozi na groblje!" - priča B. G., i dodaje da su ga izbacili iz kombija.

- Onaj policajac koji me je sekao nožem šutnuo me je i viknuo: „Trči! Trči!" Pokušao sam da bežim, ali nisam mogao jer me je noga užasno bolela - izjavio je u nedelju B. G.

Mladiću su lekari na VMA konstatovali posekotinu na levom uhu, duboku ubodnu ranu na levoj butini, hematom na leđima i više manjih posekotina po telu od noža.

2024 © - Vesti online