Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.10.2010.
04:10
Večernje Novosti A

I majka, posle sina, umrla od gladi

Zagorka Petrović (70) iz Ljuteža kod Vladičinog Hana umrla je u na internom odeljenju vranjske bolnice. Lekari su naložili obdukciju, ali se pretpostavlja da je uzrok smrti iscrpljenost od gladi. Samo dan ranije, u njihovoj porodičnoj kući u mahali Bukovica kod Ljuteža, pronađen je unakažen leš njenog sina Vlastimira (44), čije su lice pojeli pacovi i mačke, pišu "Novosti".

Jezivo i strašno...

Još nije poznato sasvim sigurno od čega je Vlastimir umro, ali meštani Ljuteža pričaju da majka i sin danima ništa nisu jeli.

Vlastimir je veći deo majčine penzije trošio na alkohol, pa Ljutežani u pola glasa govore da ga je "rakija dokusurila".

Kada su majka i sin pronađeni, lekari i policija hitno su transportovali Zagorku u vranjsku bolnicu. Ona je bila mršava poput skeleta, i uopšte nije mogla da govori.

"Ode noćas, Bog da joj dušu prosti. Spasla se," potrešeno je "Novostima" rekla baka Nadežda, koja je ležala pored Zagorke u sobi 29 na internom odeljenju vranjske bolnice.

Odbijali smeštaj u domu

 

Uprihvatnoj stanici u Vranju ističu da su Petrovićima predlagali da ih oboje smeste u starački dom, ali da to Vlastimir nije hteo, a Zagorka je govorila: "Kako Vlasta kaže".

 

Bili su mnogo vezani jedno za drugo jer ga je majka sama odgajila, pošto joj je muž umro još u sinovljevom detinjstvu. Vlastimir je mnogo pio i nije se ženio.

 

"Svojevremeno im je Centar za socijalni rad u Hanu predlagao da im napravi kuću u Džepu da budu bliže doktoru, ali su oni sve odbijali," rekli su u vranjanskoj prihvatnoj stanici "Novostima", i istakli: "I ovde smo je satima molili da uzme lek, da se okupa. Svega se bojala i gledala u njega kao u Boga. Na kraju je Vlastimir odveo odavde u Ljutež."

Doktorka Danijela Stanković-Cvetković rekla je da je Zagorka bila veoma iscrpljena i u izuzetno lošem stanju:

"Ona sigurno danima ništa nije jela. Boja kože već joj je bila izmenjena, sa brojnim podlivima. Sve smo pokušali, dali infuziju, lekove. Njen organizam. međutim, toliko je bio iscrpljen da više nije mogao da izdrži. Naložili smo obdukciju koja će pokazati tačan uzrok smrti."

U bolnici tvrde da se niko iz Centra za socijalni rad u Vladičinom Hanu nije interesovao za Zagorkinu sudbinu. Slovenka Stojković, direktorka Centra, rekla je "Novostima" da je odlično upoznata sa slučajem Petrovića:

- Mi smo sve pokušali da im pomognemo, odlazili smo kod njih u kuću, nudili da Zagorku smestimo u starački dom. Ali, sin je to uporno odbijao.

Imali su i porodičnu penziju, a on je primao nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje. Dakle, nije tačno da su umrli od gladi!

Predsednik opštine Vladičin Han Nenad Mitrović obećao je da će opština snositi troškove sahrane Zagorke i Vlastimira.

POVEZANE VESTI

Petak 29.10.2010. 10:59
srbijo sram te bilo zar ne vidiš u kakvog euro monstruma se pretvaraš!!!! dolje nezasitni robovlasnički,bezosječajni kapitalizam !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online