Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 29.10.2010.
03:41
Večernje Novosti A

Šešelj napao policajce pa dobio batine?

Tokom davanja izjave istražnom sudiji, policajci osumnjičeni za zlostavljanje i nanošenje teških povreda Nikoli Šešelju (26), sinu lidera radikala, i Đorđu Miščeviću (23), negirali su prekoračenje dozvoljenih ovlašćenja i prekomernu upotrebu sile tokom intervencije na koju su poslati, po zadatku i radi provere javnog reda i mira jer je stigla prijava građana. Oni su ispričali da su upotrebili silu samo kada su i sami bili ugroženi pri pokušaju da pojedince privedu u stanicu policije, prenose "Večernje novosti".

Policija: Probali da nas spreče da radimo svoj posao

Petorica policajaca Interventne jedinice policije u noći između utorka i srede, oko tri sata posle ponoći, pokušali su da provere šta se događa u bifeu "Bela vita", nedaleko od centra grada.

Vrata su bila zaključana, a pošto na pozive da otvore niko nije odgovarao i začuvši komešanje i galamu, odlučili su da provale, pišu "Novosti".

U prostorijama su zatli grupu od dvadesetak mladića kako igraju poker. Pokušali su da prekinu kockanje, za koje vlasnik bifea nema dozvolu, ali su naišli na otpor igrača. Policiji su upućivane pogrde reči i pretnje kako oni nisu nadležni da prave red među kockarima. Nakon verbalnog obračuna, pojedinci su pokušali i fizički da se obračunaju sa policajcima.

Najagresivniji su bili, kako tvrde osumnjičeni policajci, Nikola Šešelj i Đorđe Miščević, koje su posle izvođenja iz lokala pokušali da privedu u policijsku stanicu. Došlo je do opiranja, i tada je policija primenila silu.

Sloboda za policajce

 

Osumnjičeni policajci će se od optužbi u daljem toku istrage braniti sa slobode.

 

Do završetka sudskog i disciplinskog postupka, koji je pokrenuo MUP, Slobodan Vuković, Srđan Kozbašić, Željko Drobnjak, Marko Mačkić i Vladimir Pavković su suspendovani.

 

Sinu iz prvog braka Vojislava Šešelja teško je povređeno oko, dok su Miščeviću polomljena rebra.

Ostaje zagonetka o kakvim se stvarno povredama radi. Dvojica mladića tvrde da su zadobili teške povrede po glavi i telu, dok policajci negiraju teško povređivanje.

Dilema je i zašto teško povređeni nisu prvu pomoć zatražili samo kilometar dalje u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, već su putovali sedamdesetak kilometara u Beograd, prenose "Novosti".

Da je došlo do teškog incidenta otkrilo se kada su povređeni zatražili lekarsku pomoć u Urgentnom centru. Dežurni doktor, po zakonskoj proceduri, obavestio je policiju o dvojici "pretučenih mladića". Šešelj je posle pregleda pušten na kućno lečenje.

Dežurni policajac iz Urgentnog centra obavestio je pretpostavljene o događaju. Posle kraćeg ispitivanja Šešelja i Miščevića, i naknadnim proverama, utvrđeno je da događaj iz sremskomitrovačke kafane "Bela vita" nije evidentiran u policijskim knjigama PU Sremska Mitrovica.

Policijska solidarnost

 

  Sve vreme dok je istražni sudija do duboko u noć saslušavao petoricu policajaca, njihovih tridesetak kolega je mirno u znak podrške stajalo ispred sremskomitrovačke Palete pravde. Bez obzira na odluku istražnog sudije, do okončanja disciplinskog postupka u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica svi policajci su pod suspenzijom.

 

Petak 29.10.2010. 09:32
tako nesto se ocekivalo. podrska policajcima... ako se opirao, onda policajac nije osposobljen da ga vestinom savlada. pamet izostala po tradiciji. njegovim ne znanje on vadi oci prilikom hapsenja. nas ministar nije vajat erp on je ministar za stakleno oko pa nece dozvoliti da se dok holidej tek tako provuce. sps je to.
Petak 29.10.2010. 08:38
serijatski "demokrato" svakim komentarom pokazujes koliko mrzis Srbe...odmah si se prikljucio stranackoj pljuvacici koja ocigledno nema pojma gde zivi...ali to je tako karakteristicno za vas Turke da zakone ne poznajete ili ne postujete...kao ni ameri...demokratija na papiru...lepo je napisao neko da nema provaljivanja vrata bez sudskog naloga, a tek batinanje.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online