Petak 29.10.2010.
03:41
Večernje Novosti

Šešelj napao policajce pa dobio batine?

Policija: Probali da nas spreče da radimo svoj posao

Petorica policajaca Interventne jedinice policije u noći između utorka i srede, oko tri sata posle ponoći, pokušali su da provere šta se događa u bifeu "Bela vita", nedaleko od centra grada.

Vrata su bila zaključana, a pošto na pozive da otvore niko nije odgovarao i začuvši komešanje i galamu, odlučili su da provale, pišu "Novosti".

U prostorijama su zatli grupu od dvadesetak mladića kako igraju poker. Pokušali su da prekinu kockanje, za koje vlasnik bifea nema dozvolu, ali su naišli na otpor igrača. Policiji su upućivane pogrde reči i pretnje kako oni nisu nadležni da prave red među kockarima. Nakon verbalnog obračuna, pojedinci su pokušali i fizički da se obračunaju sa policajcima.

Najagresivniji su bili, kako tvrde osumnjičeni policajci, Nikola Šešelj i Đorđe Miščević, koje su posle izvođenja iz lokala pokušali da privedu u policijsku stanicu. Došlo je do opiranja, i tada je policija primenila silu.

Sloboda za policajce

 

Osumnjičeni policajci će se od optužbi u daljem toku istrage braniti sa slobode.

 

Do završetka sudskog i disciplinskog postupka, koji je pokrenuo MUP, Slobodan Vuković, Srđan Kozbašić, Željko Drobnjak, Marko Mačkić i Vladimir Pavković su suspendovani.

 

Sinu iz prvog braka Vojislava Šešelja teško je povređeno oko, dok su Miščeviću polomljena rebra.

Ostaje zagonetka o kakvim se stvarno povredama radi. Dvojica mladića tvrde da su zadobili teške povrede po glavi i telu, dok policajci negiraju teško povređivanje.

Dilema je i zašto teško povređeni nisu prvu pomoć zatražili samo kilometar dalje u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, već su putovali sedamdesetak kilometara u Beograd, prenose "Novosti".

Da je došlo do teškog incidenta otkrilo se kada su povređeni zatražili lekarsku pomoć u Urgentnom centru. Dežurni doktor, po zakonskoj proceduri, obavestio je policiju o dvojici "pretučenih mladića". Šešelj je posle pregleda pušten na kućno lečenje.

Dežurni policajac iz Urgentnog centra obavestio je pretpostavljene o događaju. Posle kraćeg ispitivanja Šešelja i Miščevića, i naknadnim proverama, utvrđeno je da događaj iz sremskomitrovačke kafane "Bela vita" nije evidentiran u policijskim knjigama PU Sremska Mitrovica.

Policijska solidarnost

 

  Sve vreme dok je istražni sudija do duboko u noć saslušavao petoricu policajaca, njihovih tridesetak kolega je mirno u znak podrške stajalo ispred sremskomitrovačke Palete pravde. Bez obzira na odluku istražnog sudije, do okončanja disciplinskog postupka u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica svi policajci su pod suspenzijom.

 

2022 © - Vesti online