Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.10.2010.
04:12
Press A

Nastavnice ''jugom'' sletele u jezero

Trudnica Ivana Đ. (31) i Snežana J. (40), nastavnice iz Nove Varoši, koje su sletele „jugom" u jezero kod Kokinog Broda, uspele su da izađu iz automobila i doplivaju do obale! Ivana, koja je u četvrtom mesecu trudnoće, povredila je samo prst, dok je Snežana ostala nepovređena.

Drama na jezeru kod Kokinog Broda kod Nove Varoši odigrala se juče oko osam časova. Ivana, koja je nastavnica geografije, krenula je sa koleginicom Snežanom, profesorkom biologije, na posao u Osnovnu školu „Gojko Drulović" u selu Radoinja. Vozile su se nedavno završenom magistralom na kojoj još nije postavljena zaštitna ograda.

Mesto nesreće

Ivana Đ., koja je u četvrtom mesecu trudnoće, kaže za Press da je vozila „jugo" brzinom od 40 kilometara na sat.

- Bilo je snega okolo, a na putu je bilo dosta vode. Odjednom sam u blagoj krivini kod Matijevića kose osetila kako se zanosi zadnji kraj. Pokušala sam da ispravim auto, ali je on proklizao, pa smo sletele sa puta! Bilo je strašno! Kada smo sletele u vodu, uspele smo da izađemo iz „juga" i doplivamo do obale i da se spasemo. Hvala Bogu i prazniku Sveta Petka što smo ostale žive - rekla je Ivana Đ.

Njena koleginica Snežana J. kaže da su sletele niz liticu od 20 metara.

- „Jugo" je pao pet metara od obale. Ledena voda počela je da nadire u automobil - kaže Snežana J., i dodaje da ih je u borbi za život spasla samo prisebnost i to što su umele da plivaju:

- Ivana je uspela da izađe kroz prozor, a ja sam otvorila vrata i izašla. Počele smo da plivamo, onako u zimskom odelu. Hladna voda nam je stezela pluća, a plivanje u zimskoj odeći je bilo veoma teško. Doplivale smo do obale i kada smo se okrenule, „juga" više nije bilo! Samo su nas sekunde delile od sigurne smrti!

Na obali su naišle na novu prepreku, strmu liticu. Pokušavale su nekoliko puta da izađu.

- Ipak, Ivana je uspela da se nekako popne uz obalu. Izašla je na magistralu i zaustavila jedan kamion koji je prolazio. Čovek iz kamiona i ona su mi pomogli da se i ja popnem uz obalu. Sama pomisao da smo mogle da završimo u dubini od 50 do 60 metara me grozi - kazala je Snežana i dodala da su kamionom došle do Nove Varoši, gde su ih čekale njihove porodice, a potom su otišle u novovarošku bolnicu.

U ovoj nesreći Ivana Đ. je povredila prst na levoj ruci, dok je Snežana prošla bez ozleda. Nastavnice iz Nove Varoši nisu želele da se fotografišu. One su se posle ukazane lekarske pomoći vratile kućama.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.10.2010. 21:04
Nemam sta komentarisati samo Bravo Istrazivac sve je tako.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online