Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.10.2010.
11:19
Press A

Karadžić: Nerede organizovali kriminalci koji drže fudbalere

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić prošle nedelje je na sastancima sa čelnicima srpske policije rekao da iza divljanja huligana u Đenovi stoje „kriminalci koji drže fudbalere", saznaju beogradski mediji.

Karadžić nije imenovao nikoga konkretnog, ali je izneo saznanja da ''iza napada na FSS stoji osoba sa Novog Beograda", piše ''Press''.

Tomislav Karadžić

- Očekivali smo da Karadžić kaže ko mu je, kad i kako konkretno pretio, ali on to nije uradio. On je samo rekao da iza nasilja u Đenovi stoje kriminalci koji godinama za velike pare preprodaju srpske fudbalere po svetu. Kako je rekao, ti ljudi su izgubili svoje pozicije, ne mogu više da kontrolišu ko igra za reprezentaciju i da tako dižu cenu svojim igračima, pa zato sada hoće da ga sruše - kaže sagovornik beogradskog lista iz vrha srpske policije.

- Karadžić je rekao da taj kriminalac ima aranžmane sa nekim poznatim fudbalerima od kojih neki i sada igraju za reprezentaciju! Toj personi su, navodno, sada ugroženi poslovni interesi i zato on sada, preko huligana, pokušava da sruši ovo rukovodstvo FSS. U tu ''operaciju" navodno je umešano i još nekoliko kriminalaca-menadžera - prenosi sagovornik tog medija.

Prema njegovim rečima, Karadžić čak strahuje da bi kriminalci mogli da pokušaju i da ga likvidiraju.

- On nam je rekao da je posle ubistva Bate Bulatovića (bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza ubijen 27. marta 2004. pod nikad nerazjašnjenim okolnostima) u srpskom fudbalu baš sve moguće. Zatražio je da se policija maksimalno angažuje na rešavanju ovog problema i ponovio da bez pomoći države FSS nema nikakve šanse u ratu sa huliganima - istakao je izvor beogradskog lista.

Na pitanje da li je Karadžić govorio o ''ozbiljnim pretnjama" koje je dobio od čelnika jednog velikog kluba, sagovornik beogradskih novina objasnio je da o tome nije bilo reči.

- Iskreno, mi u policiji sumnjamo da nam Karadžić nije rekao sve što zna... nije izneo nikakav opipljiv dokaz. Zašto on to radi i da li i zašto nešto krije, odnosno da li nekoga štiti, mi to stvarno ne možemo da znamo, ali utisak je da nam je Tole rekao samo delić istine... - napominje sagovornik ''Press-a'', i ističe da će se policija, bez obzira na sve, maksimalno angažovati na istrazi ''huliganske mafije" i da već ima neke vrlo zanimljive tragove i indicije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online