Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.10.2010.
20:53
Vestionline A

Dačić za poboljšane materijalnog položaja policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije i Nezavisnog sindikata policije i izjavio da se zalaže za poboljšanje materijalnog položaja policijskih službenika i veće uvažavanje statusa profesije policajaca u društvu.

Kroz kolektivne pregovore do rešenja: Ivica Dačić


Počeli su razgovori na tu temu sa predstavncima sindikata, kako bi se kolektivnim pregovaranjem došlo do rešenja koja uvažavaju specifičnost profesije policijskih službenika i izjednačavanja njihovih prava sa drugim zaposlenima u državnim organima, kao što su naknade za prekovremeni i noćni rad, rad za vreme državnih praznika, dnevnice i drugo, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.


Pošto postoje različita mišljenja među nadležnim ministarstvima, da li ta pitanja treba rešiti Posebnim kolektivnim ugovorom za policijske službenike ili dopunom postojećeg Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, dogovoreno je da se nastave razgovori, kako bi se došlo do najboljeg rešenja, kaže se u saopštenju.


Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je da se Dačić složio sa zahtevima tog sindikata o pravljenju posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i dodao da će se založiti da što hitnije bude usvojen.


Dačić razume naše probleme i složio se da moraju što pre biti rešeni. On će se založiti u vladi da policajci dobiju zasluženi socijalni status, rekao je Mijailović, ali je najavio da će 5. oktobra biti održan protest ispred zgrade vlade.


Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije (NSP) Velimir Barbulov izjavio je da je Dačić predstavnicima sindikata predao stavove resornih ministarstava i Zakonodavnog odbora na osnovu kojih je vlada "donela diskriminirajuću odluku".


Prema rečima Barbulova, NSP ostaje pri svom predlogu za potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za sve zaposlene u MUP, ali će razmotriti ponuđeno.


Odugovlačenjem, prekidanjem pregovora i insistiranjem na jednoj opciji postavlja se pitanje ko opstruira pregovore i manipuliše zaposlenima u MUP. Insistiranjem da se isključivo potpiše poseban kolektivni ugovor dodatno se dolazi do kašnjenja u pregovorima i ozbiljno se postavlja pitanje novih rokova, kada će vlada i da li će uopšte promeniti svoju odluku i kada bi ponovo počeli obnovljeni pregovori, izjavio je Barbulov.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online