Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.10.2010.
10:35
Novosti A

Jorga ubijen zbog Lazetićevog transfera?

Na suđenju Luki Bojoviću, Sretku Kaliniću i braći Aleksandru i Milošu Simoviću za ubistvo Branka Jevtovića Jorge (33) svedoci su izneli nove detalje prema kojima je Jorga ubijen zbog 4.000 nemačkih maraka od prodaje fudbalera Nikole Lazetića.

Uviđaj na mestu Jorginog ubistva

Kako prenose beogradski mediji  Jorga je svojevremeno preuzeo zastupanje Nikole Lazetića dok je 1997. godine igrao za Vojvodinu iz Novog Sada. Ustupio je ga je jednom beogradskom klubu, čija se vlasnica obavezala da će Jorgi od transfera u inostrani klub isplatiti određeni procenat od obeštećenja.

Za Lazetića je tom beogradskom klubu uplaćeno šest miliona maraka, stoji u spisima Specijalnog suda, gde se vodi istraga protiv četvorice pripadnika "zemunskog klana". Jevtoviću je obećano 4.000 maraka, ali mu nikada nije isplaćeno.

"Novosti" pišu da je Jorga svakodnevno zvao predsednicu kluba gde je igrao sadašnji prvotimac Vojvodine i tražio svoj deo od transfera. Kako je izbegavala da mu isplati obećani novac, on je bio sve uporniji.

"Jednog dana se na njen telefon javio Milorad Ulemek Legija", kaže izvor "Novosti" blizak istrazi, upoznat sa izjavama svedoka. "Zapretio je Jorgi da više ne zove jer će 'proći kao njegovi prijatelji'", dodaje izvor.

Do tada, jedan za drugim ubijani su Jorgini drugovi - Zoran Uskoković Skole, Zoran Davidović Ćanda, Mirko Tomić Bosanac, Željko Bodiš... O tome je čak i Jevtović pričao na suđenju za ubistvo Željka Ražnatovića Arakana, gde je izjavio da mu je prećeno da će proći kao Skole.

O ubistvu Jevtovića dosta detalja izneo je Sretko Kalinić, koji je nedavno izručen iz Hrvatske. On je, kako se sumnja, ubio Jorgu, a ubistvo je, prema njegovom svedočenju, organizovao Luka Bojović. U zločinu su učestvovala i braća Simović.

Dugo se nagađalo da je Jorga ubijen iz osvete za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental". Tog dana, u popodnevnim satima i Jevtović je boravio u "Interkontinentalu". Na suđenju optuženima za Ražnatovićevo ubistvo, nekoliko meseci pred smrt, Jorga je rekao: "Bio sam u društvu Arkana i Mande, a od smrti su me spasli kolači".

"Bio sam u 'Braseriji' i jeo kolače. Kada se začula pucnjava krenuo sam ka njima. Odmah sam zalegao. Nisam video kada je pogođen Željko, ali jesam kada je ubica pucao u Mandu i Garića. To je jedan crn čovek, kratke kose... Lično ne poznajem optužene, ali sam ih viđao u Šokovoj piceriji 'K&T', na Bežanijskoj kosi", ispričao je Jorga Sudskom veću.

Branko Jevtović Jorga ubijen je 30. oktobra 2004. godine, na uglu ulica Njegoševe i Koče kapetana. Svedok Arkanovog ubistva, prema rečima očevidaca, stajao je na trotoaru i razgovarao mobilnim telefonom. Muškarac mu je prišao sa leđa i ispalio iz pištolja jedan metak u glavu. Kada je Jorga pao na beton, ubica je u njega ispalio još četiri, pet hitaca. Napadač je, kada je bio siguran da Jevtović ne daje znake života, seo u tamnoplavi "golf 4" (BG 645-114), sa zatamnjenim staklima i pobegao. Kada je stigla Hitna pomoć Jevtović je još bio živ. Preminuo je u Urgentnom centru.

Jedan od svedoka opisao je Jorginog ubicu kao mlađu, izrazito mršavu osobu visoku do 175 centimetara. Na sebi je imao tamne pantalone, patike i duksericu sa kapuljačom.

POVEZANE VESTI

Petak 01.10.2010. 23:29
Što ne objavite ko je ta "predsednica kluba?" Ne vredi, žurnalisti su " kukavice". Ali nisu ni oni sami krivi, ceo sprski narod je " kukavica" : pored korupcije, kriminala, pad kupovne moć, konstantan rast cena, lopova, naroko dilera...ništa miko ne preuzima, ceo narod trpi i ćuti , dog drugi izlaze na ulicama zbog poskupljenjae od 50 centi !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online