Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 18.09.2010.
13:36
B. Božin - Vesti A

Islamisti iz Srbije ubili nemačku policajku?

Ubistvo policajke Mišel Kizeveter (22), koje se dogodilo 25. aprila 2007. godine, još nije rasvetljeno, ali su se pojavile nove indicije koje, po svemu sudeći, ukazuju na saradnju istočnoevropske mafije i radikalnih islamista. To piše magazin "Štern" u svom internet-izdanju, ukazujući na istraživanja autorskog tima iz Štutgarta, predvođenih novinarom Rajnerom Nibelom, saradnikom ovog lista, koji je nedavno promovisao knjigu o mogućoj pozadini zločina u Hajlbronu.

Zločin u Hajlbronu do danas ostao bez odgovora

Autorski tim iz Štutgarta je prilikom istraživanja za knjigu naleteo na dosad nepoznate podatke koji, po svemu sudeći, vode na opasan kriminalno-politički teren, tačnije na moguću kooperaciju istočnoevropske mafije i radikalnih islamista. Centar tih najnovijih istraga je ponovo Srbija.

Na osnovu informacija iz visokih radikalno islamističkih krugova saznaje se da je ubica policajke koristio ruski pištolj marke "tokarev". Ovo oružje korišćeno je u Čečeniji, ali i tokom obuke proletos osuđenih terorista u pakistanskom terorističkom kampu!

Napadači pucali u glavu


Policajka Mišel Kizeveter ubijena je 25. aprila 2007. godine, kada su napadači prišli patrolnim kolima, parkiranim na obodu parka u Hajlbronu i pucali policajcima u glavu.

 

Dvadesetdvogodišnja Mišel Kizeveter je odmah izdahnula, a njen kolega Martin A. preživeo je s teškim posledicama i do danas se ne seća ničega u vezi sa zločinom.

 

Ubice su pokupile službeno oružje policajaca, tri magacina metaka i lisice, kao da su time demonstrativno pokupili trofeje svog morbidnog poduhvata.

Drugi trag navodi da su u vreme ubistva nepoznati Arapi uplatili u banku u Hajlbronu desetine miliona evra. Sada se postavlja pitanje nije li tim novcem plaćen neki kriminalni posao kao što je trgovina oružjem i da li je i taj detalj u vezi s napadom na policajce.


Autori iz Štutgarta su pri tom "naleteli" i na vezu između islamista u Hajlbronu i ekstremista u Ludvigzhafenu i Manhajmu koje već godinama vodi Nemac turskog porekla Mevlut K, blizak Al Kaidi.

On je 2007. godine teroriste iz Zauerlanda snabdeo sa 26 eksplozivnih naprava iz Istanbula i bio jedan na listi optuženih, ali se još nalazi na slobodi.


Pored svih sumnjivih aktivnosti kojima se bavio, Mevlut K. je za svoje aktivnosti angažovao opasnu kriminalnu bandu iz Srbije, "tačno u onoj zemlji na Balkanu za koju štutgartska kriminalistička služba pretpostavlja da ima veze s ubistvom policajke u Hajlbronu".

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u Srbiji već godinama istražuje aktivnosti ove bande, kojoj se, pored ostalog, pripisuju prevare, nanošenja teških povreda, teroristički napadi i ostale kriminalne radnje, piše "Štern".

Insajderi su izvestili o tome da je u vezi sa slučajem u Hajlbronu postojala trgovina oružjem, u koju je bio umešan i Mevlut K.

Dosad on nije bio dovođen u vezu s ubistvom policajke, ali od sada će Savezno tužilaštvo i Savezna kriminalistička služba morati da se intenzivnije pozabave ovim slučajem, poručuje autorski tim iz Štutgarta u svojoj knjizi.

Fijasko sa "Fantomom"


Ubistvo policajke je u nemačku kriminalističku istoriju ušlo kao najveći promašaj istražitelja jer su policijske službe Baden-Virtenberga na početku tragale za "ženom serijskim ubicom", čiji su se DNK tragovi pojavili na oko 40 različitih mesta zločina u srednjoj Evropi.

 

Krajem marta 2009. godine se, međutim, ispostavilo da ne postoji nikakav fantom-ubica, nego je istraga završila kod saradnice firme za isporuku štapića s vatom, koje koriste istražitelji na mestu zločina. Utvrđeno je da je radnica, nepažnjom, "zarazila" svojom DNK štapiće s vatom, a to otkriće bilo je veliki poraz za istražitelje.

 

Kad je "Fantom skandal" dospeo u javnost, štutgartska kriminalistička služba je navela da ubice dolaze iz miljea organizovanog kriminala i da "vruć trag" vodi ravno - u Srbiju! Do danas, međutim, ubice mlade policajke nisu nađene.

Nedelja 19.09.2010. 00:43
ljudi ovo sigurno nema veze sa srbijom,evo već ponovo daju nove uslove za prijem u EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online