Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.08.2010.
00:12 >> 17:04h
blic.rs, Tanjug A

Izbo Nemce jer je mislio da su gej

Kristijan Živanović (18) iz Beograda uhapšen je u četvrtak nekoliko sati pošto je na Adi Ciganliji nožem ubo nemačkog državljanina Dominika Milera (18), a njegovom sunarodniku, maloletnom P. R. naneo lakše povrede, saopštio je MUP.

Hitna pomoć reagovala na vreme

Kako piše beogradski “Blic“, napadač, koji je uhapšen u svojoj kući u beogradskom naselju Žarkovo, na saslušanju u policiji je rekao da je mladiće napao jer su mu “delovali kao pripadnici gej populacije“.

- Nije se opirao hapšenju, a prilikom pretresa pronašli smo nož kojim je izvršen napad, kao i ukradene telefone, novac i zlatan lančić. Na saslušanju osumnjičeni je priznao napad, ali je rekao da motiv nije bila pljačka. Na naše iznenađenje, rekao je da ga je nerviralo to što su se nemački državljani ljubili i grlili na šetalištu - kažu u beogradskoj policiji.

D. M. ima teške povrede grudnog koša a danas je potpuno stabilno, izjavio je Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Miler je sa povredama grudnog koša zbrinut u Urgentnom centru, dok je P. R. nakon ukazane pomoći pušten kući.


- Pacijent je smešten na Odeljenje intenzivne nege i njegovo stanje je stabilno. Svestan je i komunikativan, ali je zadobio teške povrede i pod stalnim je nadzorom lekara - rekao je Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu odredio je danas jednomesečni privor osamnaestogodišnjem Kristijanu Živanoviću, osumnjičenom za napad na dvojicu nemačkih mladića na Adi Ciganliji.


Pritvor je Živanoviću određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, postojanja mogućnosti da ponovi krivično delo i jer je za krivično delo za koje su sumnjiči zaprećena kazna zatvore veća od 10 godina, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.


Sud je pokrenuo istragu zbog sumnje da je Živanović izvršio krivično delo razbojništvo i krivično delo razbojnička krađa.

Kako nezvanično saznajemo, nemački državljani izašli su u klub „Pipls“ na makiškoj strani Ade. Kada su krenuli kući, Živanović ih je presreo na šetalištu nedaleko od kluba. Preteći nožem naredio im je da mu predaju torbice sa novcem i mobilne telefone, a onda je Milera nožem ubo u leđa, dok je njegovom drugu zadao nekoliko udaraca. Napadač je pešice pobegao u nepoznatom pravcu, dok je neko od prolaznika pozvao Hitnu pomoć. Prema saznanjima “Blica“, Živanović je ranije te večeri bio u društvu nekoliko mladića.


Konobar obližnjeg kafića kaže da je video kako jedan mladić leži na šetalištu, dok se drugi drži za glavu.


- Nekoliko ljudi je prišlo da im pomogne i pokušali su da zaustave krvarenje. Srećom lekari i policija su stigli za nekoliko minuta. Tek kasnije sam čuo da su napadnuti nožem - priča konobar.


Kako nezvanično saznajemo, Kristijan Živanović bio je zaposlen u jednom kafiću na Adi kao noćni čuvar. Pre nekoliko meseci dobio je otkaz. Na svom “Fejsbuk“ profilu postavio je sliku sa pištoljem u rukama, a član je grupa protiv održavanja gej parade u Srbiji. Kristijan Živanović još kao maloletnik hapšen je zbog razbojništava i krađa.

Karadžić posetio nemačkog državljanina

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić danas je u Urgentnom centru posetio nemačkog državljanina D. M. (18), koji je ranjen nožem u četvrtak na Adi Ciganliji.


On je, posle kraćeg razgovora s nemačkim državljaninom, rekao novinarima da će država uraditi sve što je u njenoj moći da spreči napade na strane turiste i da sankcioniše napadače.


"Cilj posete je da pružimo podršku mladom čoveku koji je došao u Srbiju kao turista, a stravično je nastradao i izboden je nožem", rekao je Karadžić, koji je nemačkog državljanina posetio zajedno sa direktorom Urgentnog centra Kliničkog centra prof. dr Vladimirom Đukićem.


Prema njegovim rečima, natpisi u medijima, u kojima napadač na nemačkog državljanina to obrazlaže različitim seksualnim opredeljenjem, predstavlja stvar za svaku osudu.


Đukić je rekao da je pacijent u sasvim zadovoljavajućem stanju i da bi, "ukoliko se ispune naša očekivanja, mogao već u ponedeljak da krene put kuće".


U pogledu zdravstvenog stanja nemačkog državljanina "možemo da budemo optimisti, uz gorak osećaj da se ovo desilo u našem gradu", kazao je prof. Đukić.
Prema njegovim rečima, uspešnom oporavku pacijenta doprinele su njegove godine i odlično izvedene hiruške procedure.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online