Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.06.2018.
00:58
E. V. A

Droga kosi decu

Za samo nekoliko dana troje maloletnika je preminulo od droge u Srbiji, a poslednja žrtva je Marija M, učenica Politehničke škole u Kragujevcu. Tinejdžerka, rodom iz Petrovca kod Kragujevca, sa starijim bratom bila je kod druga u naselju Šumarice, kada je unela smrtonosnu dozu droge. Ona je treći tinejdžer koji je preminuo od droge u poslednjih nekoliko dana, nakon što su u Beogradu preminuli Jovan Paunović (17) i N. S. (18) u Bačkoj Palanci.

EPA/MARK R. CRISTINO
Amfetamini ubijaju decu (Foto: Ilustracija)

Prema prvim rezultatima istrage, kako prenose mediji, sumnja se da je devojčica preminula od prevelike doze narkotika. Šta je ona tačno od droga konzumirala, za sada se ne zna. Policija sumnja da je u pitanju predoziranje nekom od sintetičkih droga, odnosno amfetamina ili ekstazija, koje su sve popularnije među mladima u Srbiji.

Policija je privela M. M. (17) iz Petrovca kod Kragujevca, u čijem je stanu nadomak Šumarica ova tinejdžerka nađena mrtva.

Kako kažu u Politehničkoj školi, ona je završila treću godinu smera za mašinskog tehničara reparature. Sa njenom sudbinom je upoznata i razredna starešina njenog odeljenja.

Samo nekoliko dana ranije Jovan Paunović (17) iz Beograda preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima, jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu ekstazija.

Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred splava, gde su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju. Nesrećni mladić je prethodno slavio punoletstvo sa prijateljima.

Sredinom prošle nedelje u Bačkoj Palanci od prekomerne doze narkotika preminuo je tinejdžer N. S. (18), a njegovo telo u stanu u Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usled predoziranja.

Magacini puni narkotika

Da je tržište narkotika u Srbiji rašireno i da tinejdžeri lako mogu da dođu do droga, pokazuju i informacije iz policije u Kragujevcu. Magacin policije u ovom gradu ima čak zaplenjenih dve tone droge. Uglavnom je to marihuana, koja se gaji po okolnim njivama. Slično je i u drugim gradovima Srbije.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online