Sreda 27.06.2018.
00:58
E. V.

Droga kosi decu

EPA/MARK R. CRISTINO
Amfetamini ubijaju decu (Foto: Ilustracija)

Prema prvim rezultatima istrage, kako prenose mediji, sumnja se da je devojčica preminula od prevelike doze narkotika. Šta je ona tačno od droga konzumirala, za sada se ne zna. Policija sumnja da je u pitanju predoziranje nekom od sintetičkih droga, odnosno amfetamina ili ekstazija, koje su sve popularnije među mladima u Srbiji.

Policija je privela M. M. (17) iz Petrovca kod Kragujevca, u čijem je stanu nadomak Šumarica ova tinejdžerka nađena mrtva.

Kako kažu u Politehničkoj školi, ona je završila treću godinu smera za mašinskog tehničara reparature. Sa njenom sudbinom je upoznata i razredna starešina njenog odeljenja.

Samo nekoliko dana ranije Jovan Paunović (17) iz Beograda preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima, jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu ekstazija.

Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred splava, gde su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju. Nesrećni mladić je prethodno slavio punoletstvo sa prijateljima.

Sredinom prošle nedelje u Bačkoj Palanci od prekomerne doze narkotika preminuo je tinejdžer N. S. (18), a njegovo telo u stanu u Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usled predoziranja.

Magacini puni narkotika

Da je tržište narkotika u Srbiji rašireno i da tinejdžeri lako mogu da dođu do droga, pokazuju i informacije iz policije u Kragujevcu. Magacin policije u ovom gradu ima čak zaplenjenih dve tone droge. Uglavnom je to marihuana, koja se gaji po okolnim njivama. Slično je i u drugim gradovima Srbije.

 

 

 

2023 © - Vesti online