Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.05.2018.
18:26
B. Đokić - Vesti A

Nova mafijaška likvidacija u Beogradu: Ubistvo kuma poruka Bojoviću?

Jake policijske snage i patrole i dalje drže Beograd praktično pod blokadom zbog potrage za osobama koje su učestvovale u ubistvu Dragoslava Miloradovića (43). On je likvidiran u noći između ponedeljka i utorka u beogradskom naselju Karaburma, ispred perionice čiji je vlasnik.

Tanjug
Foto: Ilustracija

- Odmah po ubistvu pokrenuta je akcija "Vihor" i počela je kontrola svih izlaza iz Beograda. Pojačane patrole nastavljene su i u utorak na prilazima Beogradu. Pretreseno je nekoliko objekata i još tragamo za napadačima. Ubice su najverovatnije i dalje u nekom od štek-stanova i čekaju da se smanji broj patrola i utihne potera kako bi se prebacili na "sigurnu teritoriju" - kažu za "Vesti" u beogradskoj policiji.

Kao motiv ubistva Miloradovića pretpostavlja se da je njegova bliskost sa Lukom Bojovićem, novim vođom "zemunskog klana", koji se nalazi u zatvoru u Španiji. Miloradović i Bojović su kumovi, pa policija ne isključuje mogućnost da je Miloradovićevo ubistvo poruka Bojoviću!

Veza sa Bekom

Mediji navode da je Dragoslav Miloradović bio povezivan i sa pokušajem ubistva Milana Beka. On je, navodno, pozajmio novac Ivanu Adrovcu, mužu optužene Maje Adrovac. To je, zapravo, bio novac Filipa Koraća, vođe preostalog dela Bojovićevog klana, koji je Adrovac navodno planirao da uloži u trgovinu kokainom. Ipak, novac je propao, a Adrovac je ostao "dužan" Miloradoviću, odnosno Koraću.

- Dragoslav je u momentu pucnjave stajao pored automobila i pričao mobilnim telefonom. Tada su se na motoru do perionice dovezle dve osobe koje su imale kacige na glavama. Osoba iza vozača je ispalila nekoliko metaka u Miloradovića, posle čega su napadači pobegli prema Pančevačkom mostu, a ubrzo su se na mestu zločina pojavile Miloradovićeve majka i sestra - kazali su za medije svedoci napada.

Prema nezvaničnim informacijama, motocikl korišćen u ubistvu, kasnije je nađen zapaljen.
Miloradović je odranije poznat policiji, pre svega kao blizak saradnik i kum Luke Bojovića i dobar prijatelj Lukinog ubijenog brata Nikole Bojovića. Luku Bojovića i Miloradovića, osim prijateljskih i kumovskih veza, povezivale su i optužnice.

Ubice demantovale ministra

Ubistvo Dragoslava Miloradovića usledilo nepunih 24 sata nakon što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio na proslavi Dana policije da je "bezbednosna situacija u Srbiji dobra i da je sve manje ubistava".
- Ponosan sam na pripadnike MUP-a koji su postigli izvanredne rezultate, a policija je u poslednje četiri godine pokazala da je garant stabilnosti i bezbednosti. U borbi protiv kriminala i korupcije nema povlašćenih. Za prethodnih 11 meseci zabeležen je najmanji broj krivičnih dela u poslednjih 10 godina i najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina - izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Naime, Miloradović je Luki pomagao prilikom izrade lažnih ličnih karata koje je tada mladi kriminalac u usponu koristio prilikom skrivanja i bekstva. Ipak, presudom suda u Beogradu obojica su oslobođena krivice!

Mediji pišu i da policija u potrazi za napadačima najviše pažnje posvećuje kontroli i pretresima u naselju Borča gde se nalazi nekoliko hiljada neuknjiženih kuća, kao i soliteri u kojima je lako sakriti se. Zato istražitelji veruju da su ubice "štek" našle upravo u Borči ili okolnim naseljima.

Ključni detalji

* ubice su nosile kacige, pa iako su snimljeni sigurnosnim kamerama to neće pomoći policiji da ih identifikuju
* motor na kojem su napadači pobegli ka Pančevačkom mostu je dopremljen iz inostranstva i na njemu su bile ukradene tablice
* motocikl je nađen zapaljen, što je klasičan potpis plaćenih ubica kako bi se na vozilu za bekstvo vatrom uništili svi tragovi
* napadači su na Miloradovića pucali u trenutku kad mu je zazvonio mobilni telefon. Zasad se ne zna da li su ga ubice same pozvale kako bi mu omele pažnju ili su samo iskoristile pogodan trenutak kad se javio na poziv neke treće osobe.
* čaure nađene na mestu ubistva biće analizirane na tragove ljudske DNK, kako bi se eventualno otkrilo ko je rukovao municijom korišćenom u napadu
* policija će pomno analizirati sve video-zapise sa kamera u okolini mesta ubistva kako bi otkrila pravac bekstva napadača

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online