Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.07.2018.
13:15
blic.rs, Vestionline A

Ko stoji iza ubistva advokata Ognjanovića?

Dragoslav Miša Ognjanović (57), advokat porodice Luke Bojovića, ubijen je sinoć na Novom Beogradu, a u pucnjavi je ranjen i njegov sin Petar (26).

Tanjug
Advokat Dragoslav Ognjanović ubijen je sinoć na Novom Beogradu

Ognjanović je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe. Njegov sin, prema svemu sudeći, nije bio meta napada - ranjen je u desnu šaku i zbrinut je u Urgentnom centru, odakle je ubrzo pušten.

Juče nije bilo poznato koliko napadača je spremilo sačekušu za poznatog beogradskog advokata, koje su oružje koristili niti kako su pobegli sa lica mesta: prema rečima novopostavljenog načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, istraga je i kasno sinoć bila u toku, a u policijskoj akciji "Vihor" blokirani su izlazi iz grada u pokušaju da se uhapse ubice.

Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Poslednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike.

Nedavno je zastupa Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog (a potom i osuđenog) za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

Pre tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

Šaranović je, inače, ubijen prošle godine u Budvi, pre nego što je Specijalni sud u Beogradu doneo presudu protiv nejgove grupe kojom je Sašu Cvetanovića oglasio krivim za ubistvo Lukinog brata. Ognjanović je u tom postupku zastupao oštećene - porodicu Bojović.

Policija u ovom trenutku ne zna koji je motiv ubistva poznatog advokata. Ipak, simptomatično je da je samo u poslednja dva meseca ubijeno nekoliko bliskih saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu.

Najpre je krajem ove godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, ispred auto-perionice na Karaburmi.

Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i motorom pobegli u pravcu Zvezdarske šume, gde su vozilo spalili. Policija je saopštila da je identifikovala osumnjičenog za to ubistvo i raspisala poternicu.

Idućeg meseca, u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef obezbeđenja Bojovićevog klana u Beogradu, još jedan istaknuti pripadnik klana.

Početkom ovog meseca, u Antverpenu je uhapšen Veljko Banović Votka, najbliži Bojovićev saradnik, kod kog je nađeno preko milion evra u kešu, stečenih, kako se sumnja, trgovinom kokainom.

Pozadina pomenutih ubistava nije poznata. Nezvanično, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa škaljarcima) ili sukob unutar klana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online