Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.07.2010.
12:02
Z. Gligorijević - Vesti A

Ubistvo u Ćupriji: Tuga do Nemačke

Za Ljutomirom Popovićem (32) zvanim Ljutko iz Ćuprije, koji je osumnjičen da je ubio Jasminu Ilić (20) i teško ranio Gorana G. (24), oboje iz istog grada, policija još traga.

On je, podsetimo, u noći između petka i subote, oko 1.30 sati, u kafiću "Palaco" u gradu na Moravi najpre pucao Goranu u glavu, a potom je, gađajući ponovo njega, sa dva metka pogodio Jasminu, koja je u dvorištu kafića sedela iz njega za susednim stolom, dok je jednim metkom ranio njenu rođenu sestru Jelenu (22).

Ljutomir Popović

Prema rečima Predraga Drenovakovića, direktora Zdravstvenog centra u Ćupriji, Jelenu je metak pogodio u karličnu kost, odmah je operisana i nalazi se van životne opasnosti, dok je Goran na respiratoru u stanju veštačke kome. On je još u životnoj opasnosti, tako da su bilo kakve prognoze nezahvalne. Doktor Drenovaković kaže da će na aparatima biti od 10 do 15 dana.

Jasmina bila devojka za primer

Jasmina Ilić

 

Jelena Grašić, koja je izašla u grad sa Jelenom i Jasminom, kaže da su njih dve bile primerne devojke u svakom pogledu, da nisu ni pile ni pušile. Jasmina je završila srednju saobraćajnu, a Jelena gimnaziju i planira da upiše Učiteljski fakultet u Jagodini. Ona još kaže da mladi u Ćupriji uopšte nisu sigurni jer se nikada ne zna gde će i kada neko da zapuca. Zbog toga su one retko izlazile, a i kada odu do grada, više su se šetale nego svraćale po kafićima.


- Stajale smo pored ulaza u kafić. Povremeno smo se šetale. U jednom trenutku sam otišla do nekih drugarica. Onda sam pogledala na sat i videla da je pola dva. Krenula sam ka Jeleni i Jasmini da ih pitam kada ćemo kući. Tada sam začula nekoliko pucnjeva i svi smo se povukli u ćošak kafića jer nismo znali šta se dešava. Kada je pucnjava prestala, videla sam da neko leži na betonu.

 

Prišla sam i videla kako Jelena drži Jasmininu glavu i doziva upomoć. Njoj je krv tekla iz nosa i ustiju. Svi su prišli, ali je za Jasminu već bilo kasno. Onda smo i Jeleni rekli da je povređena jer ona uopšte nije bila svesna svoje povrede - priča za "Vesti" Jelena Grašić.


U kući roditelja nesrećnih devojaka, Slavice i Radivoja Ilića iz Ćuprije, juče su odjekivali jauci i plač, dok su rođaci donosili vence i cveće.


- One su stradale oko pola dva noću, a mi smo za to saznali tek u šest izjutra. Niko nam ništa nije javio. Kada se njihova majka Slavica probudila i videla da se nisu vratile kući, probudila je sina Nikolu. On je odmah krenuo da ih traži. Biciklom je obišao ceo grad, ali je sve bilo zatvoreno.

Neutešan otac: Radivoje Ilić
 

Obišao je neke drugarice, ali one nisu htele da kažu šta se dogodilo. Na kraju je otišao do kafića "Palaco" i video policiju. Onda mu je jedna drugarica rekla da ode u Službu hitne pomoći. On je došao po majku i onda su zajedno otišli u bolnicu.

Pre nego što im je rekao šta se dogodilo, lekar im je dao injekcije za smirenje. Obišli su Jelenu, ali im je lekar rekao da joj ne pričaju da je njena sestra mrtva - priča za "Vesti" jedan od rođaka Ilića.


Čim mu je javljeno za tragediju, otac Radivoje je, skrhan bolom, otputovao iz Nemačke i u nedelju ujutro stigao u Ćupriju.


- Sve troje dece očuvala je moja supruga Slavica, jer ja sa rođenim bratom Borivojem i njegovim sinovima u fabrici "Ski atomik" u Vagrainu u Nemačkoj radim već 20 godina. Preživeo sam infarkt, bio sam u predinfarktnom stanju i trebalo je da mi produvavaju vene. Zbog toga sam pre nekoliko dana otišao u banju u Nemačkoj, gde je trebalo da ostanem mesec dana na oporavku - kazao je Radivoje za "Vesti".
 

Metak pogodio u vrat


Rođaci devojaka kažu da su čuli da su se Goran i Ljutko najpre gađali flašama i da je ubica potom izvadio pištolj, pogodio Gorana u glavu. On je odmah pao, ali je Popović nastavio da puca, pa je sledeći metak pogodio Jasminu u vratnu arteriju, od čega je ona odmah preminula, dok je drugi metak završio u Jeleninom stomaku. Njih dve stradale su ni krive, ni dužne, samo zbog toga što su leđima bile okrenute ka Goranovom stolu!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online