Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.11.2014.
09:11
Z. Gligorijević - Vesti A

"Ko štiti ubicu moje ćerke?"

Porodica Slavice i Radivoja Ilića iz Ćuprije, čiju je ćerku Jasminu (20) pre četiri godine ubio Ljutomir Popović (36) iz istog grada, a ćerku Jelenu (26) teško ranio, još ne može da se oporavi od pretrpljenog bola. Popovića je Apelacioni sud u Kragujevcu za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja osudio na 30 godina zatvora.

Radivoje kaže da presudu Popoviću nije mogao ni da pročita. Porodica je nezadovoljna kaznom i smatra da je svirepi ubica trebalo da dobije 40 godina robije!


- Preživeo sam dva infarkta i stalno sam pod lekovima, dok Slavica po čitav dan plače. Sin Nikola i ćerka Jelena i dalje ne mogu psihički da se oporave, a Jelena na svaku promenu vremena trpi jake bolove jer joj je metak povredio karličnu kost. Svi imamo košmare i ne možemo dobro da spavamo. Godinama sam radio u Austriji da bismo napravili ovu kuću, a sada nam svima teško pada da ulazimo u nju jer u prizemlju moramo da prođemo pored Jasminine sobe - priča nesretni Radivoje, koji je invalidsku penziju stekao u firmi Atomik u Altenmarktu, delu Salcburga.


On dodaje da je Popović trebalo da plati odštetu, pa čak možda i da doživotno izdržava Jelenu, jer je ona sada osoba s invaliditetom. Jelena se ni psihički nije oporavila od nemilog događaja, retko izlazi iz kuće, a na Zadušnice ne zna za sebe od bolova. Trenutno boravi kod rođaka u Švajcarskoj, kako ne bi bila u sredini u kojoj se dogodila ova tragedija.


- Sudija Angelina Matić trebalo je da stavi zabranu otuđenja na njegovu imovinu da bi mogla da se naplati odšteta. Koliko znam, Popović je imao stanove u Beogradu i luksuzan automobil. U međuvremenu je rasprodao imovinu i verovatno ga nećemo tužiti za naknadu štete jer ćemo plaćati sudske troškove, a nećemo moći da dobijemo odštetu jer on više nema nikakvu imovinu - ogorčen je Radivoje.


Jasminin brat Nikola smatra da je pravosuđe korumpirano.
- Kada je stigla prvostepena presuda kojom je Popović osuđen na 33 godine zatvora, rekao sam ocu da se žalimo Apelacionom sudu u Kragujevcu. Međutim, tužilac Miomir Vasić je ubedio oca da se ne žalimo, a sad ne možemo da se žalimo ni sudu u Strazburu. Zašto ministar pravde i premijer Vučić ne reaguju u ovakvim slučajevima - pita se Nikola.

Suđenja teško podnosio

Radivoje dodaje da su suđenja bila mučna, a osim što je ljut na pravosuđe, Radivoje je ogorčen i na policiju koja im nije saopštila šta se dogodilo i opštinu gde niko nije pokazao nimalo brige za ranjenu Jelenu. Sin Nikola sanja da ode iz Ćuprije, jer je to grad u kojem se više ne oseća sigurno.
- Da me jednom Nikola nije izveo iz sudnice, sigurno bih umro. Ko bi tada brinuo o mojoj porodici? Zašto ministar Selaković ne govori o ovom slučaju, a pominje druge - pita se Radivoje.
Radivoje kaže i da retko ulazi u Jasmininu sobu.
- U njoj nijedna stvar nije pomerena otkako je ona poginula - rekao je on.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online