Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.10.2017.
02:00
Z. Mirković - Vesti A

Čačani u strahu: Bodu i ubijaju bez pitanja

Najuži centar Čačka postao je mesto obračuna mladih koji su u protekloj godinu najčešće završavali smrtnim ishodima zbog čega mnogi stariji građani i porodični ljudi u širokom krugu zaobilaze nekada omiljeno mesto za šetnju iz straha za sigurnost. Poslednji u nizu incidenata je napad nožem na mladića koji se tokom vikenda sa psom šetao centrom Čačka.

commons.wikimedia.org/Forgivenday
Čačak

Prošlog proleća, 23. aprila, u tuči navijača Borca i Crvene zvezde, ispred Doma kulture ubijen je Aleksandar Jaćimović (23). U toj tuči, takođe nožem, teške povrede je zadobio i Vladan Banković, a o ovom tragičnom događaju svedoči spomen-ploča na mestu gde je mladić izdahnuo.

Pre desetak dana u samom centru grada u ranim jutarnjim satima poznati čačanski kriminalac Vladica Pušica (23) je iz čistog mira i bez ikakvog razloga sa šest metaka usmrtio Sašu Ćubovića (33), vozača kamiona iz Čačka, čija je krivica bila samo to što je u lokal brze hrane svratio da doručkuje.

Strah od devedesetih

Mnogi Čačani se pitaju da li se kriminal u ovom gradu vradio na surove devedesete godine prošlog veka. Niko bolje to ne bi mogao da proceni od Branislava Stanića, penzionisanog istražnog sudije Višeg suda u Čačku.

- Naravno da ovo što se dešava na čačanskim ulicama nije dobro, ali moje je mišljenje da je, ipak, reč o pojedinačnim slučajevima za razliku od vremena od pre dvadesetak godina kada je Čačak bio poprište organizovanih, naručenih i dobro planiranih plaćenih ubistava. Ovo što se dešava na ulicama Čačka treba saseći u korenu kako bi se osigurala bezbednost građana - kaže za "Vesti" Stanić.

Čačani se još uvek nisu oporavili od šoka izazvanog ubistvom Ćubovića, a usledio je još jedan krvavi obračun. Opet u centru grada izboden je mladić Marko Šelović (23), koji je šetao svog psa kada ga je, nakon svađe, nožem nekoliko puta izbo Vuk Šaponjić (24), sin čačanskog policijskog inspektora i student prava u Beogradu, koji je zbog tuče sa jednim čačanskim taksistom već uslovno osuđen. Šelović je srećom prošao bez kobnih posledica.

Pomenuti slučajevi, a bilo ih je još, jer čačanski kriminalci ne prezaju da potegnu nož i prilikom pljački prodavnica, istinski je zabrinuo Čačane, ali su ovi događaji povod i za politička prepucavanja u gradu na Moravi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online