Četvrtak 19.10.2017.
02:00
Z. Mirković - Vesti

Čačani u strahu: Bodu i ubijaju bez pitanja

commons.wikimedia.org/Forgivenday
Čačak

Prošlog proleća, 23. aprila, u tuči navijača Borca i Crvene zvezde, ispred Doma kulture ubijen je Aleksandar Jaćimović (23). U toj tuči, takođe nožem, teške povrede je zadobio i Vladan Banković, a o ovom tragičnom događaju svedoči spomen-ploča na mestu gde je mladić izdahnuo.

Pre desetak dana u samom centru grada u ranim jutarnjim satima poznati čačanski kriminalac Vladica Pušica (23) je iz čistog mira i bez ikakvog razloga sa šest metaka usmrtio Sašu Ćubovića (33), vozača kamiona iz Čačka, čija je krivica bila samo to što je u lokal brze hrane svratio da doručkuje.

Strah od devedesetih

Mnogi Čačani se pitaju da li se kriminal u ovom gradu vradio na surove devedesete godine prošlog veka. Niko bolje to ne bi mogao da proceni od Branislava Stanića, penzionisanog istražnog sudije Višeg suda u Čačku.

- Naravno da ovo što se dešava na čačanskim ulicama nije dobro, ali moje je mišljenje da je, ipak, reč o pojedinačnim slučajevima za razliku od vremena od pre dvadesetak godina kada je Čačak bio poprište organizovanih, naručenih i dobro planiranih plaćenih ubistava. Ovo što se dešava na ulicama Čačka treba saseći u korenu kako bi se osigurala bezbednost građana - kaže za "Vesti" Stanić.

Čačani se još uvek nisu oporavili od šoka izazvanog ubistvom Ćubovića, a usledio je još jedan krvavi obračun. Opet u centru grada izboden je mladić Marko Šelović (23), koji je šetao svog psa kada ga je, nakon svađe, nožem nekoliko puta izbo Vuk Šaponjić (24), sin čačanskog policijskog inspektora i student prava u Beogradu, koji je zbog tuče sa jednim čačanskim taksistom već uslovno osuđen. Šelović je srećom prošao bez kobnih posledica.

Pomenuti slučajevi, a bilo ih je još, jer čačanski kriminalci ne prezaju da potegnu nož i prilikom pljački prodavnica, istinski je zabrinuo Čačane, ali su ovi događaji povod i za politička prepucavanja u gradu na Moravi.

2024 © - Vesti online