Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.09.2017.
18:30
B. Đokić - Vesti A

Policijski sindikat ukazao na maltretiranje u MUP: Komandant udario policajca?

Policajca Srboslava Miladinovića iz Helikopterske jedinice MUP-a Srbije napadnut je i pretučen u kancelariji komandanta jedinice Vladana Kosića, a zbog zadobijenih povreda prebačen je u Urgentni centar. Miladinović je dobio udarac u glavu, od kojeg se oporavlja, saopštio je u četvrtak Policijski sindikat Srbije.

N. Đurović
Novi slučaj maltretiranja u MUP

U policijskom saopštenju piše da je Miladinović službenim vozilom čekao N. I, jednog od pilota Helikopterske jedinice u blizini njegovog stana u Novom Beogradu, da bi ga odvezao na posao u Surčin. Kada se pilot N. I. pojavio sa druge strane ulice i mahnuo mu da se doveze okolo do njega, iako je bio udaljen samo pet-šest metara, Miladinović je to odbio da ne bi ugrozio bezbednost saobraćaja.

- Srboslav je zatim dobio poziv iz komande i rečeno mu je da ipak dođe do tačne adrese pilotovog stana sa druge strane ulice, gde je ovaj seo u vozilo i zatim su se odvezli u sedište Helikopterske jedinice u Surčinu. Bio je to banalni incident i niko nije mogao da poveruje da će od toga nastati ozbiljan problem! Čim je Srboslav došao u sedište jedinice, odmah je pozvan na raport kod komandanta Kosića. Kako je ušao u Kosićevu kancelariju bio je zasut, kako je rekao, uvredama i drskim rečima kao što su "nisi ti taj koji zapoveda, već ja" - rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije koji je ukazao na novi slučaj maltretiranja u MUP-u Srbije.

On je dodao da je Miladinović zamolio Kosića da ne viče na njega, posle čega je ustao sa namerom da izađe iz kancelarije. Tada je, iznenada, dobio udarac od kojeg se stropoštao na zemlju. Za trenutak se i onesvestio, a dok se vraćao svesti čuo je Kosića kako viče na njega da ustane i izađe.

- Stigla je Hitna pomoć koja mu je pružila prvu pomoć, ali kada je trebalo da ode do Urgentnog centra, otkazan mu je prevoz iz Helikopterske jedinice. Sam je morao autobusom da ode do Urgentnog centra, dok je usput povraćao zbog povreda glave. Tamo su mu sanirane povrede, a slučaj je prijavljen policiji koja je uzela izjavu od njega - kazao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Faksimil lekarskog nalaza iz Urgentnog centra

PSS: Hvala na hrabrosti

Predsednik PSS-a Veljko Mijailović kazao je i da mu je drago "što je kolega Miladinović bio dovoljno hrabar da izađe i kaže sa kakvim se sve vrstama pritisaka i maltretiranja obični policajci svakodnevno sreću".
- Ovo su stvari koje ne smeju da se tolerišu i zato tražimo hitno reagovanje nadležnih - kazao je Mijailović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online