Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.11.2017.
14:26
B. Đokić - Vesti A

Policijskom sindikatu prete iz vrha MUP-a

Protiv predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića podneta je anonimna krivična prijava. Ovo možda ne bi bilo neobično, da Mijailović i PSS proteklih godinu dana nisu više puta protestvovali protiv korupcije i politizacije u MUP Srbije, a na jednom od protesta izveli na ulice čak 100.000 ljudi.

M. Karović
Predsednik Policijskog sindikata Srbij Veljko Mijailović

Kako kaže Mijailović, nije neobično što MUP istražuje ovaj sindikat, to se dešavalo više puta od osnivanja PSS, ali jeste neobično što se podnose anonimne krivične prijave zbog prevare koja ne postoji.

U toj prijavi piše da smo od preduzeća Primaks iz Beograda kupili robu vrednu preko 1.900.000 dinara, koju nismo platili. Međutim, ova roba je isplaćena u avgustu, o čemu postoji uredna dokumentacija, da bi se dva meseca kasnije, u oktobru podnela krivična prijava za neplaćanje duga, koji u stvari ne postoji - naveo je Mijailović na konferenciji za medije.

Slučaj vodi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, odnosno kako kažu u PSS inspektori koji su dovedeni po političkoj liniji.

Sporna nabavka automobila

Na konferenciji za medije, Mijailović se dotakao i sporne nabavke automobila za potrebe MUP Srbije.

Mi podržavamo nabavku vozila, jer ona su potreban policiji. Sporan je međutim način na koji je to urađeno. Ne samo što nisu kupljena vozila iz domaće proizvodnje, već i to što je pod oznakom tajne nabavke, napravljen ugovor za kupovinu dva vozila za MUP, a onda je aneksom ugovora, kupljeno još 710 vozila. Zbog toga su naše kolege iz policije podneli krivične prijave protiv vrha MUP Srbije - naveo je Mijailović.

Zašto smo odlučili da se obratimo javnosti. Od osnivanja sindikata pre 12 godina i u vreme ministra Dragana Jočića i Ivice Dačića protiv nas su vođene razne istrage. Sve je kod nas otvoreno i nikada ništa nije nađeno. Ovo je sada prvi put da inspektori SBPOK obilaze firme sa kojima sarađujemo, preti se ljudima, vrši se pritisak kako bi lažnim izjavama optužili vrh PSS. Sve to je napad na rukovodstvo PSS jer ukazujemo na kriminal i korupciju u državi već godinama. Slobodno neka nas istražuju, ali samo po zakonu i propisima. Ovo sada je prevršilo svaku meru - dodao je Mijailović.

On dodaje i da već nekoliko meseci iz vrha MUP Srbije traje pritisak na članove PSS. Kako se dodaje, u sindikatu imaju 67 izjava članova kojima je prećeno, koje su starepšine pozivale da se isčlane iz PSS. O svemu tome, kako kažu u ovom sindikatu, obaveštena je Evropska policijska unija i delegacija Evropske unije u Beogradu.

- Šta mi sada treba da uradimo. I mi da podnesemo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića. On dok je bio premijer, pred deset svedoka je 2015. godine obećao isplatu oko 20.000 dinara svim zaposlenima u MUP Srbije, a do toga ni dve godine kasnije nije došlo - objašnjava Mijailović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online