Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.08.2017.
15:30
Z. M. - Vesti A

Beč: Ubica Srbina i dalje u bekstvu

Austrijska policija i dalje traga za osobom koja je u subotu oko 4.30 ujutro u 16. bečkom okrugu ubila srpskog ugostitelja Pericu Gavrilovića (37), suvlasnika lokala Spejs.

facebook.com/Perica Gavrilovic
Bio duša od čoveka: Perica Gavrilović

- Mi i dalje tragamo za počiniocem koji je u bekstvu - potvrdio je za "Vesti" Tomas Kajblinger, portparol bečke policije.

Na pitanje da li može da potvrdi da je Gavrilovića ubio Albanac, Kajblinger je kazao da identitet osumnjičenog nije utvrđen i da se u ovom trenutku ne zna ko je počinio zločin.

Hronologija

- nakon zatvaranja Spejsa, Perica i Almir M. izlaze iz lokala
- na pešačkom se susreću sa grupom među kojima je bila i devojkom koju je Perica poznavao
- on joj je uputio kompliment, a tada je jedan od mladića počeo da psuje Gavrilovića
- izbila je svađa tokom koje je napadač uzeo nož i Pericu ubo u srce
- napadač je ranio i Almira M, a onda pobegao
- od teških povreda Perica je izdahnuo u bolnici

Ipak, neke pojedinosti događaja koji je šokirao srpsku zajednicu u Beču ipak su isplivale u javnost. Perica Gavrilović, rodom iz Bele Crkve, iskrvario je ispred svog kafića Spejs u 16. bečkom okrugu. Austrijska policija prenela je da je Pericu i njegovog prijatelja Almira M. (28), koji je inače bio konobar u Peričinom Spejsu, napao nepoznati muškarac nakon što su dali kompliment devojci sa kojom je napadač bio u društvu.

- Muškarac koji je bio sa tom devojkom posvađao se sa Pericom i Almirom, a ubrzo je izvadio nož i izbo žrtve! Napadač i devojka su pobegli pre dolaska policije, a žrtve su ležale teško povređene na trotoaru. Njima je odmah ukazana medicinska pomoć i prebačeni su u Klinički centar Beča, ali je Gavrilović, i pored svih napora lekara, ubrzo izdahnuo - preneli su mediji reči sagovornika iz istrage, uz napomenu da je Almir M. van životne opasnosti, ali da se i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege.

Dok austrijska policija pokušava da uđe u trag osumnjičenom za ubistvo Gavrilovića, mediji u Srbiji pišu da su im se javili Gavrilovićevi prijatelji koji nisu mogli da sakriju tugu zbog Peričine smrti.

- On je bio predobar čovek, svima drag. Ljudina koja nikada nikome ne bi naudila, a ubijen je samo zato što je poznanici rekao da lepo izgleda - rekao je jedan od Gavrilovićevih prijatelja.

On je za srpske medije dodao da se zločin dogodio munjevito.

- Nakon što su se gosti iz Gavrilovićevog Spejsa razišli, Perica je krenuo kući i na pešačkom prelazu ispred lokala je video trojicu muškaraca i dve devojke. Jednu od njih zano je kao gošću svog kluba, pa ju je pozdravio i rekao joj da lepo izgleda. I ona je bila ljubazna, a onda je jedan od trojice mladića opsovao Pericu. Gavrilović mu je odgovorio i napadač je tada izvukao nož i Pericu ubo pravo u srce. Napadač je ranio i Peričinog prijatelja, a onda je pobegao - preneli su mediji reči Gavrilovićevog prijatelja koji je dodao da ne zna koja je devojka u pitanju.

Spejs pomenut na suđenju reketašima

Austrijski mediji su ubistvo Perice Gavrilovića doveli u vezu i sa suđenjem mafijaškoj organizaciji Struja. Na čelu te organizacije je Edin D. zvani Edo. koji je nedavno osuđen na 10 godina zatvora zbog toga što je naplaćivao reket kafićima u Otakringerštrase. Tokom suđenja se, kako podseća Esterajh, pominjao i kafić Spejs.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online