Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.08.2017.
19:11
Z. Mirković - Vesti A

Šok posle ubistva srpskog ugostitelja: Beč tuguje za Pericom

Ubistvo Perice Gavrilovića (37), suvlasnika bečkog kafića Spejs, izazvalo je zaprepašćenje među našim zemljacima u Beču, posebno među srpskim ugostiteljima u glavnom gradu Austrije. Gavrilović, rodom iz Bele Crkve, ubijen je u subotu u ranim jutarnjim satima nasred ulice u 16. bečkom okrugu. Ubica je posle zločina pobegao i policija i dalje traga za njim.

facebook.com/Perica Gavrilovic
Koban kompliment: Perica Gavrilović

Do obračuna je došlo nakon što su Gavrilović i njegov prijatelj (28) rodom iz Bosne i Hercegovine, udelili na ulici kompliment jednoj devojci. Međutim, to se nije svidelo muškarcu koji je bio u društvu te devojke, pa se najpre posvađao sa Gavrilovićem, a zatim izvukao nož i izbo Srbina i mladića iz Bosne.

Bio meta reketaša

Pojedini austrijski mediji doveli su ubistvo Perice Gavrilovića u vezu sa sa suđenjem mafijaškoj organizaciji Struja. Na čelu ove bande bioje Edin D. zvani Edo koji je nedavno osuđen na 10 godina zatvora. Organizacija Struja je uzimala reket od vlasnika kafića u Otakringerštrase, a tokom suđenja je pomenut i kafić Spejs.

Tomas Kajblinger, portparol bečke policije, rekao je da su Gavrilović i njegov prijatelj u noći između petka i subote, oko 4.30 sati, šetali Otakringerštrase, ulicom u kojoj se nalazi i kafić ubijenog Srbina.

Kada su videli jedan par, jedan od njih dvojice se obratio devojci i navodno joj rekao: "Čudo je što se u tako sitnim satima može sresti na ulici tako lepa žena."

Na to je izbila svađa između pratioca žene i dvojice muškaraca, tokom koje je napadač izvukao noć i napao Srbina i mladića iz Bosne. Obojica su zadobili ubode i posekotine u gornjem delu tela, a napadač i njegova devojka su pobegli pre dolaska policije.

- Kada su policajci stigli na lice mesta, dve osobe su teško povređene ležale na trotoaru. Njima je odmah ukazana lekarska pomoć i prebačeni su u Klinički centar, ali Perica Gavrilović je, i pored svih napora lekara, podlegao zadobijenim povredama, dok je njegov prijatelj operisan i zasad je van životne opasnosti - preneli su austrijski mediji reči sagovornika iz bečke policije.

Ubijenog Pericu Gavrilovića gosti, prijatelji i kolege opisuju kao veoma prijatnog čoveka, pa zato ne čudi što ih je sve potresla vest o njegovoj smrti. Svi su saglasni da je bio dobar čovek i uvek spreman da pomogne drugima. Veliki broj bečkih ugostitelja na Fejsbuk profilima svojih objekata, u znak žalosti su postavili crnu sliku, dok je na Fejsbuk profilu Spejsa napisano: "Hiljade reči ne mogu da opišu žal u našim srcima. Zbog toga će kafe do daljeg biti zatvoren." Kafić u subotu nije radio, a dolazili su samo prijatelji koji su izrazili saučešće i nevericu zbog tragedije koja se dogodila.

Kafić nikada na oku policije

Spejs je jedan od dva srpska ugostiteljska objekta u Otakringerštrase u koji je dolazila "urbanija" publika. U ovom kafiću okupljali su se uglavnom mladi Srbi, a Spejs nikada nije došao u žižu interesovanja policije jer u njemu nikada nije bilo nikakvih problema. Tek nedavno "Spejs" je proslavio tri godine postojanja i tada su Gavrilović i njegov partner okupili svoje goste i prijatelje slaveći godišnjicu u nadi da će naredna godina biti još uspešnija. Sudbina je, međutim, prekinula sve planove Perice Gavrilovića koji je kao dete sa roditeljima došao u Beč.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online