Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.07.2010.
18:10 >> 20:20h
Bliconline A

Šarić se javio pismom iz jedne evroazijske zemlje!?

Pravni zastupnik Darka Šarića, optuženog u bekstvu za krijumčarenje velikih količina kokaina, beogradski advokat Zdenko Tomanović izjavio je danas da je Šarić njemu i pravosudnim organima uputio pismo iz "jedne evroazijske zemlje", u kojem najavljuje da će, kada se za to stvore uslovi, pokušati da dokaže da nije arhitekta narko klanova.

 Nisam se čuo sa Šarićem, ali mi je pisao : Advokat Zdenko Tomanović
 

Advokat Tomanović kaže da Šarić traži da se njegov slučaj vrati u okvire zakona

Tomanović je rekao da Šarića on ili bilo ko iz njegove kancelarije nikada nikada nije video ni čuo, nego da su ga, kako advokata, angažovali Šarićeva majka i brat.

Tomanović smatra da je Šarić "postao dežurni izgovor za svaku nerešenu aferu ili nesreću koja bi nosila po neki politički poen"

"Nas je angažovala njegova majka, a kasnije i njegov brat. Pismo je, prema pečatu, poslato iz jedne evroazijske zemlje, koju u ovom trenutku ne bih želeo da identifikujem", napomenuo je on.

S obzirom da je to pismo, kako vidim iz sadržine, poslato i sudu, dodao je Tomanović, "pretpostavljam da će se sud baviti odakle je to pismo poslato".

Prema rečima Tomanovića, Šarić ukazuje da će onda, kada se stvore uslovi da mu se "sudi u sudnici, a ne u kabinetima", pokušati da dokaže da nije "arhitekta nikakvih narko klanova i narko trgovina u ovom regionu".


Tomanović je rekao da će Šarić pokušati da dokaže da "njegova unapred izrečena presuda nije u skladu ni sa dokazima, ni sa činjenicama, koje će on, uz pomoć advokata, a i sam, pokušati da prezentira nadležnim organima".

Prema njegovoj oceni, predstavnici izvršne vlasti, posebno Ministarstva pravde, od jednog krivičnopravnog slučaja prave politički marketing.

"U 72 izjave predstavnici izvršne vlasti izrekli su javne presude Darku Šariću, pre bilo kakvog suđenja i pre nego što je optužnica stala na pravnu snagu", ukazao je Tomanović.

On smatra da je Šarić za "nosioce tog pravno-političkog marketinga postao dežurni izgovor za svaku nerešenu aferu ili nesreću koja bi nosila po neki politički poen".

Suština Šaričevog pisma, kako je naglasio Tomanović, jeste ukazivanje da i on ima pravo da se njegov slučaj vrati u okvire zakona i da se odluke o tome donose u nadležnim institucija, kao što su sud i tužilaštvo.

Podsećajući da je Šariću imovina oduzeta pre suđenja, Tomanović je preneo da njegov klijent u pismu napominje kako je, pre par godina, u skladu sa zakonom, on tu imovinu legalizovao i da je "legalnih 30 miliona evra", kao i ostala njegova imovina, prošla postupak legalizacije.

Portparolka Kovačević-Tomić: Specijalni sud dobio pismo Darka Šarića

Specijalnom sudu u Beogradu je stiglo pismo čiji je navodni autor optuženi za organizovanje kriminalne grupe i šverc kokaina Darko Šarić, izjavila je danas Tanjugu porptarol suda Maja Kovačević-Tomić.


Pismo je adresirano na predsednika sudskog veća (Sinišu Petrovića) ali je upućeno javnosti i ne sadrži nikakve pretnje niti bilo šta delikatno, navela je Kovačevićeva ne želeći dalje da precizira navode pisma, niti odakle je poslato.


Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 12. aprila pomenutu optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osumnjičenih zbog sumnje da su krijumčarili kokain tokom 2009. godine na teritoriji Srbije, zapadne Evrope i Južne Amerike.


Od 20 optuženih u Srbiji, sedam je u bekstvu, protiv trojice osumnjičenih za pripadništvo grupi postupak je razdvojen i još je u fazi istrage, a više lica je pod istragom u Argentini.

Šarić je u Južnoj Africi!?

 

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas da je bilo pritisaka da se Darko Šarić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca gotovo tri tone kokaina i Južne Amerike, nalazi u Crnoj Gori, a da je onda iz Slovenije saopšteno da je on napustio Balkan i otišao u Južnoafričku Republiku.

"Imputirano nam je da je (Stanko) Subotić u Crnoj Gori. Imali smo i slučaj Darka Šarića, gde smo svakodnevno doživljavali oluje pritisaka i napada i nemogućih uslova za delovanje službe, a onda je iz Slovenije saopšteno da su identifikovani pasoši i način na koji je on ilegalno napustio Balkan i otišao u Južnoafričku Republiku", rekao je Veljović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online