Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.03.2017.
18:01
Z.M. - Vesti A

Snimak hapšenja uzburkao javnost

Austrijska policija zna da bude veoma nasilna prilikom hapšenja ili privođenja stranaca, što je dokazala u više navrata, a sada i prilikom intervencije protiv grupe mladih ispred bečke diskoteke Viva u kojoj se okupljaju mladi s prostora bivše Jugoslavije.

Reuters
Čak šestorica policajaca skočila na mladića za kojeg se navodi da je iz Srbije

Snimak ovog hapšenja izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.

Do intervencije je došlo u nedelju oko šest sati ujutro kada je policija, navodno, delovala protiv grupe mladih stranaca.

Mladi stranci stajali su, objasnio je autor snimka, ispred diskoteke kada je došla policija i upitala ih šta rade, a zatim su grubim glasom odmah od mladih ljudi tražili da se legitimišu.

Oni su odgovorili da nisu poneli dokumenta, posle čega je jedan policijac rukom prišao jakni jednog mladića.

Ovaj mu je odgurnuo ruku i rekao policajcu da prestane s tim.

Napadnuti mladići tvrde da diskoteka Viva ima sve snimljeno na svom video-nadzoru, ali ne žele da snimak predaju jer ne žele probleme s policijom.

- Taj video-snimak dokazuje šta se dešava kada nacionalnost ne odgovara preopterećenim policajcima. Jedina greška napadnutog mladića je što je Srbin - dodaje se uz snimak.

Bečka policija negirala je tvrdnje autora snimka i saopštila da je u ovom slučaju bila reč o agresivnom ponašanju mladih koji nisu mogli da se legitimišu.

Portparol policije Paul Ajdenberger rekao je da se "na snimku ne vidi da je jedan mladić, pre objavljenog dela snimka, napao policajca tako što mu je nogama skočio na kičmu, usled čega je policajac zadobio povrede kičmenog stuba".

Napadač, za kojeg se navodi da je star 21 godinu, u međuvremenu je uhapšen, a policiji, kako je objasnio Ajdenberger, nije podneta prijava zbog nasilja.

Inače, video koji se širi preko Fejsbuka dosad je imao više od 60.000 pregleda, a u propratnom tekstu piše i da su policajci, prilikom intervencije, vređali mladiće rečima da su "posrani stranci"!

Ta vređanja i napad za koji policija tvrdi da se dogodio na čuvara reda ne vide se na snimku koji se širi društvenim mrežama.

Na snimku se, međutim, čuje kako osoba koja snima mobilnim telefonom doziva mladića kojeg hapse sa "Jovane, Jovane", a pred kraj se vidi da čuvari reda intervenišu i protiv "snimača".

Devojka koja se nalazi na snimku, a koja sve vreme pokušava da smiruje strasti, tvrdi da su mladići pijani.

Vidi se, takođe, i kako više policajaca kleči na mladiću i čak ga vuku za kosu i glavu.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online