Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.06.2010.
11:10
Blic, Press A

Policajac ranio sina vođe "veterničke grupe"

M. O. (17), sin vođe "veterničkog klana" Nenada Opačića, bori se za život u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, gde je prebačen zbog povreda zadobijenih u pucnjavi, prenosi "Blic". Njega je u novosadskom klubu "Eks" ranio policajac (20) Alen Ajhinger.

Klub ispred koga se desila pucnjava

Pucnjava je izbila u noći između subote i nedelje, a teško je povređen i drug Opačićevog sina A. G. (16), kao i tri godine stariji Srđan M, koji je zadobio lakše povrede. U mladiće je pucao pripadnik policije Alen Ajhinger (20), koji je potom pobegao sa mesta pucnjave, ali je ubrzo uhapšen.

Incident se odigrao dva sata posle ponoći u klubu "Eks" gde je grupa mladih iz Veternika slavila osamnaesti rođendan svog prijatelja. U jednom momentu izbila je svađa između Veterničana i društva u kojem se nalazio i policajac Alen A, koji je te noći bio van dužnosti, ali je sa sobom imao službeni pištolj.

"Prvo je izbila svađa, a potom i masovna tuča u kojoj su letele flaše i pepeljare. Obezbeđenje kluba je odmah reagovalo i izbacilo nekoliko mladića napolje. Međutim, sukob se nastavio na platou ispred lokala", rekao je izvor "Blica" iz policije. Ubrzo posle toga, začuli su se pucnji iz vatrenog oružja.


"M. O. je ležao na platou držeći se rukama u predelu stomaka. Malo dalje od njega ležao je i A. G. koji je sa tri hica pogođen u kuk i nogu, dok je Srđanu M. metak prošao kroz nogu", kaže izvor "Blica".

Pucao u besu ili samoodbrani?

 

 

Policajac Alen Ajhinger

 

 

Suprotstavljene strane su dale oprečne iskaze u policiji. Veterničani su ispričali da je policajac, koji je bio u civilu, u besu pucao u gomilu. S druge strane, Ajhinger, zaposlen u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, rekao je da je najpre pokazao službenu legitimaciju, a potom ispalio hitac upozorenja u vazduh, ali da se uplašio za život kada je na njega "krenula razjarena i pijana gomila".
" Alen Ajhinger je, prema rečima kolega, do sada bio korektan radnik, nije imao kazni ni većih propusta u radu. Ipak, i njegova odbrana i iskaz mladića sa Veternika uzeti su sa rezervom, a policija radi na utvrđivanju svih okolnosti", kaže sagovornik "Pressa".

"Posle hirurške intervencije, M. O. i A. G. su zadržani na daljem lečenju u Dečjoj bolnici sa zadobijenim povredama opasnim po život. Obojica se nalaze u životnoj opasnosti. Srđan M. je u stabilnom stanju i smešten je na Kliniku za ortopediju", saopšteno je juče iz Kliničkog centra.

Prema saznanjima "Blica“, M. O. je hitac pogodio u stomak, dok su njegovom prijatelju A. G. meci iskidali butnu kost i zakačili aortu.

Odmah posle pucnjave, Alen Ajhinger, policajac iz Laćarka, pobegao je s lica mesta sa dvojicom prijatelja. Osumnjičeni su seli u "opel vektru" i dali se u beg u pravcu Iriškog venca, a uhapšeni su na ulasku u Sremsku Mitrovicu.

"Pripadnici novosadske policije uhapsili su i odredili meru zadržavanja Alenu Ajhingeru, policijskom službeniku Policijske uprave Sremska Mitrovica, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva u pokušaju", navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da su u tuči učestvovali Igor B. (19), Bojan S. (22) i Marko P. (19) iz Laćarka, kao i M. O. (17), G. A. (16), B. Š. (17), Srđan M. (19) i Mirko M. (20), svi iz Veternika.

Pored trojice Veterničana, u bolnici je završio i Marko P, koji je pomoć zatražio u mitrovačkoj bolnici. U tuči koja je prethodila pucnjavi povređene su i dve devojke. Nikolina B. (30) iz Ratkova ostala je bez šest zuba pošto ju je u lice pogodila pepeljara, dok je šesnaestogodišnju Novosađanku M. Đ. srča posekla po vratu.

"Kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa ovim događajem, u Novi Sad je poslata ekipa stručnjaka Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda. Osumnjičeni Ajhinger će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, a protiv svih ostalih lica biće podnete krivične prijave za učestvovanje u tuči", saopšteno je iz MUP-a.

Sećate li se Nenada Opačića?


Nenad Opačić, otac ranjenog mladića, osuđen je pravosnažno na 14 godina zatvora po optužnici koja ga tereti da se kao šef "veterničke grupe" bavio preprodajom narkotika. Takođe, Opačić je osuđen na tri godine kao novosadski saradnik "zemunskog klana" zbog nekoliko otmica i iznude. Uz to, osuđen je za otmicu i prebijanje Mladena Marića iz Iriga, a to suđenje ostalo je upamćeno po tome što je Opačić u sudnici napao Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog naoštrenom četkicom za zube. Opačić je uspeo da ga zakači po licu i nanese mu lakše povrede, zbog čega je osuđen za pokušaj ubistva.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online