Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.03.2015.
05:43
B. Đokić - Vesti A

Šef mafije izrešetan na godišnjem odmoru

Vođa Veterničkog klana Nenad Opačić (53) i njegova supruga Jasmina (46) ubijeni su u noći između petka i subote u novosadskom Novom naselju kada su od kumova krenuli kući. Opačić je 2007. godine u Specijalnom sudu osuđen na 14 godina zatvora, a nalazio se na slobodi jer mu je bio odobren takozvani "godišnji odmor"!

Tanjug
Jezive slike: Policija zatvorila mesto nesreće

- Nenad i Jasmina Opačić su ubijeni u Ulici braća Drobnjak iz vatrenog oružja. Policija traga za počiniocima, a tužilac je obavio uviđaj i vodi istragu - kažu u MUP-u Srbije povodom ovog slučaja.

Četkicom na Đuru Mutavog

Poznat je incident tokom suđenja u Specijalnom sudu 2003. kada je Opačić napao zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi. Njihova netrpeljivost odavno je bila poznata, a kada je na suđenju Suvajdžić počeo da priča o Opačićevim kriminalnim poslovima, vođa Veterničkog klana je skočio s klupe za optužene i zašiljenom četkicom za zube povredio Đuru Mutavog po licu.

Prema nezvaničnim informacijama, bračni par Opačić bio je kod svojih kumova, a kada su nekoliko minuta posle ponoći izašli na ulicu i krenuli kolima, sačekali su ih napadači i u njih ispalili desetak metaka. Nenad Opačić je ubijen na licu mesta, dok je Jasmina izdahnula na putu do bolnice.

Siniša Radaković, načelnik novosadske policije, kaže da u interesu istrage ne može da saopšti više detalja o dvostrukom ubistvu.

- Ubistvo je počinila zasad neidentifikovana osoba ili više njih, a svi potencijali policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca. Dvostruko ubistvo počinjeno je na samom ulazu u zgradu, ali druge detalje ovog događaja trenutno ne mogu da iznosim u javnost zbog istrage - rekao je Radaković.

Odmah po ubistvu svi izlazi iz Novog Sada su blokirani, a u pomoć kolegama pristigli su policajci iz okolnih gradova. Po Novom Sadu su raspoređeni policajci naoružani sa automatima, a veliki broj vozila je pretresen.

- Ubica je, prema prvim saznanjima, došao na biciklu i imao fantomku na glavi. Pucao je u bračni par Opačić u trenutku dok su izlazili iz zgrade. Nenad je pao između parkiranih punta i juga, a ubica je potom pobegao - nezvanično kažu za medije u policiji.

Opačić je u Specijalnom sudu osuđen kao vođa Veterničkog klana. Uhapšen je ubrzo po pokretanju akcije "Sablja", posle atentata na premijera Zorana Đinđića. Njegova grupa je, kako se sumnjalo, nabavljala drogu od Dušana Spasojevića Šiptara, organizatora atentata na Đinđića.

Osuđen je na 14 godina zatvora, ali je zbog dobrog vladanja i činjenice da mu je ostalo još dve godine robije, mogao pojedinim vikendima da izlazi na slobodu i čak koristi pravo godišnjeg odmora. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je Opačić bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove". On je odmor započeo 23. februara, a u zatvor u Sremskoj Mitrovici trebalo je da se vrati 6. marta.

Opačić "smenio" sudiju

Veliku pažnju izazvala je u maju prošle godine i Opačićeva proslava rođendana, na kojoj je, uz veliki broj poznatih ličnosti, bila i Sofija Čolić, zaposlena u novosadskom Apelacionom sudu. Kada su se pojavile njene fotografije, pošto su pripadnici Žandarmerije upali na proslavu i obavili raciju, Čolićeva je dala ostavku na mesto portparola suda, a potom i otišla iz sudstva.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.03.2015. 11:22
Neznam zašto , ali mi nije žao...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online