Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.10.2016.
20:30
B. Đokić - Vesti A

Navijači krenuli i na policiju

Desetorica huligana sa kapuljačama na glavi presreli su pripadnika beogradske Interventne jedinice Vladicu Mitića i pretukli. Napad se dogodio u opštini Rakovica, a povređeni policajac se nalazi u bolnici, gde se oporavlja od povreda. Sa njim je bio i njegov brat, koji je lakše povređen. Kako saznaju "Vesti" u policiji, napadači na policajca su navijači grupe koja podržava fudbalski klub Rad.

A. Čukić
Nije bio na dužnosti: Poicajac se oporavlja u bolnici

U beogradskoj policiji zbog ovog napada vlada prava uzbuna, jer kako kažu, do sada su se sa navijačima sukobljavali samo na tribinama i oko stadiona, a sada su navijači počeli da ih napadaju i ispred kuća.

Pročitajte još:

commons.wikimedia.org/Adam Jones

* Nesrećna ljubav mlade vodi u smrt

* BG: Osuđenici pobegli iz CZ

Posle napada u nedelju kasno uveče, policija je blokirala Petlovo brdo, deo Beograda gde se napad dogodio i tokom cele noći tragala za napadačima. Kako saznajemo, privedeno je šest osoba koji se dovode u vezu sa napadom.

- Policajac koji nije bio na dužnosti išao je da baci đubre kada ga je napalo desetak izgrednika. Posekli su ga nožem po stomaku i nozi, a njegovog brata pretukli. Odmah posle napada, napadnuti pripadnik Interventne jedinice prebačen je u bolnicu - kaže izvor iz policije za medije.
Policija je odmah započela potragu za napadačima, a celim Beogradom su bile primetne policijske patrole.

- Nekoliko mladića koji odgovaraju opisu napadača su privedeni. Sad utvrđujemo da li su oni učestvovali u napadu. Odmah po incidentu oni su se razbežali u nekoliko pravaca, a nosili su kapuljače, crne šuškavce i zelene maskirne pantalone - dodaju izvori iz policije.

Kako saznajemo, nezvanično u policiji, napad se detaljno ispituje, a za sada se pretpostavlja da je motiv napada u Mitićevom poslu, odnosno da se kao pripadnik Interventne jedinice nekome zamerio od huligana.

- Neverovatno je da se navijačke grupe ovako razračunavaju sa policajcima koji rade svoj posao. Ako su se namerili na policiju, onda se ne plaše više ni države - kažu policajci za "Vesti".

Bliski političarima

Pristalice navijačke grupe okupljene oko FK Rad su godinama poznate kao najekstremnija i najzatvorenija grupa. Iako se vezuju za Banjicu gde se nalazi stadion Rada, članovi su mladići iz celog Beograda. Godinama im policija ne može ništa, a razlog je što, kako se priča u navijačkom svetu, s vremena na vreme obavljaju prljave poslove za političare koji su na vlasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online