Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.10.2016.
16:19
alo.rs A

Ko je kriv za jezivu smrt: Dečak (8) iz Loznice umro posle preloma ruke!

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice, preminuo je u subotu u Beogradu od posledica trovanja organizma, nastalog posle zadobijenog preloma ruke tokom igre.

pixabay.com
Tragičan kraj (Foto: Ilustracija)

Dečak je pre sedam dana (2. oktobra) zadobio prelom na sredini unutrašnjeg dela leve podlaktice, zbog čega su ga roditelji automobilom prevezli do Loznice na ortopediju Opšte bolnice.

Kako kaže Radenkov otac Milan, dežurni ortoped bio je dr Dobrivoje Bojanić, koji je odmah prihvatio dete i rekao da će najverovatnije biti potrebna operacija u Beogradu.

- Doktor je pregledao dete i pokušao da sanira prelom. Kako je rekao, uspeo je da namesti ruku, da sve uklopi kako treba, obavio snimanje i stavio gips i rekao da ne treba da brinemo. Dete je pustio da ide kući i naš Radenko nije zadržan u bolnici - kroz suze priča otac Milan i tvrdi da nijednog momenta lekar više nije pominjao da dete treba hospitalizovati.

Već tokom noći dečak je dobio temperaturu, tetka Jelena se seća da je bio miran jer se uplašio zbog preloma.

- On je inače bio nemirno dete, ali se te večeri skoro nije ni pomerao, želeći da ga što pre prođu bolovi i ruka zaraste. U ponedeljak je odveden da primi injekciju a temperatura nije spadala, mada nije bila visoka.

Verovali smo lekarima

Majka Zorica gaje odvela kod pedijatra koji je objasnio da je takva temperatura normalna i da je sve drugo u redu sa detetom.

- Verovali smo lekarima jer su nas uveravali da je sve kako treba i nismo ni razmišljali da negde vodimo dete na dodatni pregled - priča Jelena.

Lekar bio siguran da radi sve po protokolu, ali...

Narednog dana, u sredu 5. oktobra, bila zakazana kontrola i previjanje i, kako kažu Radenkovi roditelji isti lekar je pogledao ranu, očistio je i tad rekao da je ipak trebalo dete ostaviti u bolnici.

Majka je pitala da li je normalno da tako otekne ruka, na šta je on objašnjava da dete nije držalo ruku kako treba i da mora da je okrene vertikalno.

- Temperatura do 38 je i dalje smatrana za normalnu, doktor je rekao da dete drži ruku podignutu i da će otok spasti. Međutim Radenko se i dalje nije osećalo dobro i oko pet popodne temperatura je bila 39.

- Predveče je ruka bila hladna i voštane boje, dete je počelo da se trese od temperature i da halucinira. Odvezli smo ga u Hitnu, odatle kod dečjeg pedijatra i onda ponovo na ortopediju gde je opet bio isti lekar. Rekao je da je gips previše stegnut i kad je popustio gips videla sam da je ruka bila strašna. Zadržao nas je na odeljenju i rekao da bi najbolje bilo da dete pošalje za Beograd. Prvo je rekao ujutro, ali kad je suprug otišao iz bolnice, odlučio je da ipak odmah spreme sanitet. Objašnjavao je da to čini radi svake sigurnosti i da je siguran da je on sve uradio kako treba. Iste večeri Redenko je prebačen u Institut za majku i dete u Beograd - priča majka Zorica.

Sepsa napala i pluća

Tamo su lekari brzo obavili sve neophodne preglede i hitno je zakazana prva operacija. Majci su objasnili da će borba za dečakovu ruku biti komplikovana i duga.

- Jedan od doktora je rekao da za 22 godine karijere nije video ovakav slučaj i da se to dešavalo samo u toku ratnih dejstava zbog infekcija. Dali su sve od sebe i posle prve operacije moj sin je malo došao sebi, čak je nešto i pojeo. Usledile su još dve operacije, ali infekcija se proširila na pluća i to su nam javili u subotu ujutro. Retke bakterije su napale organizam, sepsa se proširila i sledeće što su nam rekli to je da Radenka nisu mogli da spasu i da je preminuo u 9.45 u subotu 8. oktobra - kroz jecaj govore majka Zorica i otac Milan, koji imaju još jedno dete, devojčicu mlađu godinu dana od Radenka.

Pored obavezne medicinske, roditelji su tražili i sudsku obdukciju koja bi trebalo da bude završena u ponedeljak. Nikodinovići planiraju da malog Radenka sahrane u utorak na lokalnom groblju u Kozjaku.

U Opštoj bolnici nisu mogli da daju nikakve detalje o ovom slučaju, ali je iz službe za odnose s javnošću potvrđeno da je dečak primljen na pregled sa povredama ruke u prošlu nedelju i da je u sredu organizovan njegov transport do beogradskog Instituta za majku i dete.

- U bolnici će svakako narednih dana biti sprovedena kontrola kako bi se utvrdili svi detalji i da li postoji odgovornost medicinskog osoblja za sve što se dogodilo - potvrđeno je iz lozničke bolnice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online