Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.10.2016.
09:22
alo.rs A

Šipkom joj smrskao glavu dok je spavala?!

Policija je odredila pritvor do 48 časova Goranu Ž. (52) iz Medoševca zbog sumnje da je brutalno usmrtio svoju suprugu Jasminu Ž. (48), čije je beživotno telo pronađeno juče rano ujutro u njihovoj porodičnoj kući.

pixabay.com
Prebio ženu do smrti (Foto: Ilustracija)

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva policja je odredila zadržavanje do 48 časova osumnjičenom zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo - potvrdio je za „Alo!“ portparol Višeg tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

Goran Ž. je juče dozvao komšije u pomoć oko 8.30 časova i ispričao da ga je oko tri časa iza ponoći, pošto se vratio u kuću sa autobuske stanice gde je odvezao sina, neko udario u potiljak i da se od tada ničega na seća. U sobi u kući nađeno je beživotno telo njegove supruge Jasmine, nakon čega je obavljen uviđaj. Pošto je u stanu izvršena premetačina, sve je ukazivalo na razbojništvo, ali je ono verovatno fingirano.

Goran Ž. je prebačen u KC Niš gde je konstatovano da ima samo lake povrede i da nije životno ugrožen, kao i da je pod velikim stresom, ali je po izlasku iz bolnice zadržan u policiji.

Policija je u stanu zatekla premetačinu, leš ubijene žene u krevetu spavaće sobe i njenog supruga sa hematomom na potiljku od udarca. Prema nalazu Višeg javnog tužilaštva, nesrećna žena je usmrćena sa više udaraca metalnim predmetom u glavu i preminula je na licu mesta. Njen suprug Goran je izjavio da ga je nepoznata osoba udarila s leđa u potiljak i da se ničega ne seća.

Muž u teškom psihičkom stanju

U KC Niš je utvrđeno da Goran Ž. nije teže povređen i da nije životno ugrožen, ali da se nalazi u izuzetno teškom psihičkom stanju.

- Pacijent je primljen u Urgentni zbog povreda temenog dela glave, sa krvnim podlivom i površinskim ozledama. Urađen mu je skener glave i vrata, grudnog koša i abdomena, i na osnovu radioloških nalaza, može se reći da nema povrede zbog kojih bi bio vitalno ugrožen - izjavio je direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović. On je rekao da su mu sanirane površinske povrede glave i da je upućen na psihijatrijski pregled na Kliniku za mentalno zdravlje, jer se nalazi u teškom psihičkom stanju. Psihijatar će se izjasniti da li je njegovo psihičko stanje takvo da zahteva hospitalizaciju.

Meštani Medoševca su u šoku zbog zločina kakav se ne pamti u ovom mestu. Ljubiša Mirković kaže da su supružnici radili u Sloveniji sa sinom S. Ž., dok je drugi sin M. Ž. povremeno dolazio kod njih. Kobne noći Goran je odvezao M. Ž. na autobusku stanicu jer je trebalo da putuje u Beograd da bi regulisao vizu. Kada se vratio kući, video je horor.

- Ujutru, oko 8.30 bio sam u dvorištu, kada sam čuo da neko zapomaže: „Upomoć, upomoć”. Dotrčao sam i video Gorana kako sedi u dvorištu, rekao mi je samo: „Udari me neko tupim predmetom”. To se, navodno, desilo kada se vratio sa autobuske stanice, na koju je odvezao sina, a onda se onesvestio. Pitao sam ga gde je Jasmina, a on je rekao da je u kući i da spava. Ušao sam i u sobi video strašan prizor, sve je bilo ispreturano, a Jasmina je ležala nepomična na krevetu. Glava joj je bila sva u krvi - priča Mirković.

Prema priči komšija, supružnici su sa sinom došli u Niš na svadbu, dok drugi kažu da su došli da obiđu kuću. Prethodne večeri su bili kod Jasmininih roditelja u jednom selu kod Doljevca.

Trebalo je da prespavaju kod njih, ali su se vratili kući. Skrhani bolom, u Medoševac su juče došli i roditelji ubijene žene, Miodrag i Srbijanka J. Majka je jedva stajala na nogama, neprekidno naričući. Tišinu mirnih medoševačkih sokaka narušavali su samo njeni krici.

- Jao, ćero moja, zašto ne osta kod mene, bila bi živa! Ko ti, dušo, oduze život, kaži majci. Ko te ubi - odjekivali su jauci ožalošćene majke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online