Utorak 04.10.2016.
09:22
alo.rs

Šipkom joj smrskao glavu dok je spavala?!

pixabay.com
Prebio ženu do smrti (Foto: Ilustracija)

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva policja je odredila zadržavanje do 48 časova osumnjičenom zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo - potvrdio je za „Alo!“ portparol Višeg tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

Goran Ž. je juče dozvao komšije u pomoć oko 8.30 časova i ispričao da ga je oko tri časa iza ponoći, pošto se vratio u kuću sa autobuske stanice gde je odvezao sina, neko udario u potiljak i da se od tada ničega na seća. U sobi u kući nađeno je beživotno telo njegove supruge Jasmine, nakon čega je obavljen uviđaj. Pošto je u stanu izvršena premetačina, sve je ukazivalo na razbojništvo, ali je ono verovatno fingirano.

Goran Ž. je prebačen u KC Niš gde je konstatovano da ima samo lake povrede i da nije životno ugrožen, kao i da je pod velikim stresom, ali je po izlasku iz bolnice zadržan u policiji.

Policija je u stanu zatekla premetačinu, leš ubijene žene u krevetu spavaće sobe i njenog supruga sa hematomom na potiljku od udarca. Prema nalazu Višeg javnog tužilaštva, nesrećna žena je usmrćena sa više udaraca metalnim predmetom u glavu i preminula je na licu mesta. Njen suprug Goran je izjavio da ga je nepoznata osoba udarila s leđa u potiljak i da se ničega ne seća.

Muž u teškom psihičkom stanju

U KC Niš je utvrđeno da Goran Ž. nije teže povređen i da nije životno ugrožen, ali da se nalazi u izuzetno teškom psihičkom stanju.

- Pacijent je primljen u Urgentni zbog povreda temenog dela glave, sa krvnim podlivom i površinskim ozledama. Urađen mu je skener glave i vrata, grudnog koša i abdomena, i na osnovu radioloških nalaza, može se reći da nema povrede zbog kojih bi bio vitalno ugrožen - izjavio je direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović. On je rekao da su mu sanirane površinske povrede glave i da je upućen na psihijatrijski pregled na Kliniku za mentalno zdravlje, jer se nalazi u teškom psihičkom stanju. Psihijatar će se izjasniti da li je njegovo psihičko stanje takvo da zahteva hospitalizaciju.

Meštani Medoševca su u šoku zbog zločina kakav se ne pamti u ovom mestu. Ljubiša Mirković kaže da su supružnici radili u Sloveniji sa sinom S. Ž., dok je drugi sin M. Ž. povremeno dolazio kod njih. Kobne noći Goran je odvezao M. Ž. na autobusku stanicu jer je trebalo da putuje u Beograd da bi regulisao vizu. Kada se vratio kući, video je horor.

- Ujutru, oko 8.30 bio sam u dvorištu, kada sam čuo da neko zapomaže: „Upomoć, upomoć”. Dotrčao sam i video Gorana kako sedi u dvorištu, rekao mi je samo: „Udari me neko tupim predmetom”. To se, navodno, desilo kada se vratio sa autobuske stanice, na koju je odvezao sina, a onda se onesvestio. Pitao sam ga gde je Jasmina, a on je rekao da je u kući i da spava. Ušao sam i u sobi video strašan prizor, sve je bilo ispreturano, a Jasmina je ležala nepomična na krevetu. Glava joj je bila sva u krvi - priča Mirković.

Prema priči komšija, supružnici su sa sinom došli u Niš na svadbu, dok drugi kažu da su došli da obiđu kuću. Prethodne večeri su bili kod Jasmininih roditelja u jednom selu kod Doljevca.

Trebalo je da prespavaju kod njih, ali su se vratili kući. Skrhani bolom, u Medoševac su juče došli i roditelji ubijene žene, Miodrag i Srbijanka J. Majka je jedva stajala na nogama, neprekidno naričući. Tišinu mirnih medoševačkih sokaka narušavali su samo njeni krici.

- Jao, ćero moja, zašto ne osta kod mene, bila bi živa! Ko ti, dušo, oduze život, kaži majci. Ko te ubi - odjekivali su jauci ožalošćene majke.

2024 © - Vesti online