Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.06.2010.
14:35
Kurir rs A

Ubijena Lepa Brena iz Drena!

Muzičar Predrag Vasić (57) ubio je sekirom suprugu Dobrilu (54), poznatu kao Lepa Brena iz Drena , a potom presudio sebi u njihovoj porodičnoj kući u ulici Muzička kolonija u selu Dren kod Obrenovca.

Rodbina iznosi tela supružnika
 

Vasić je, kako se sumnja, suprugu ubio udarajući je sekirom po glavi. Potom je pokušao na isti način da izvrši samoubistvo, ali je na kraju sebi presudio ubodom nožem u vrat.

Svadbe, ispraćaji...

 

Predrag Vasić i njegova supruga Dobrila, zvana Lepa Brena iz Drena, svirali su po svadbama, ispraćajima, a često su ih viđali i ispred opštine i crkve u Obrenovcu. Komšije kažu da ih je znao i ceo Beograd.

"Predrag je dolazio često u Beograd, svirao je na svojoj harmonici ispred porodilišta u Narodnom frontu, kao i u Višegradskoj", pričaju komšije.

Živojin Janković, Predragov sestrić, kaže da je juče oko sedam sati ujutru najpre čuo od rodbine da mu je ujak preminuo, a kad je ušao u kuću, zatekao je jeziv prizor.

"Krvi je bilo na sve strane, po zidovima, jastucima i podu. Ujni je bila rasečena glava s desne strane, zubi u ustima su joj popucali, a oko joj je bilo izbijeno. Kad je ubio nju, onda je pokušao i sebi da presudi sekirom. Kako mu nije pošlo za rukom, ubo se nožem u vrat", kaže Janković.


Tragedija se dogodila u noći između utorka i srede, a da nešto nije u redu, prva je primetila snajka nastradalih supružnika.


"Sa četvoro dece i deverom spavala sam u sobi, dok su svekar i svekrva spavali u kuhinji. Nikakvu buku niti bilo šta čudno nismo čuli. Probudilo me je dete. Kad sam ustala, u kuhinji je bilo krvi na sve strane i krvava sekira na podu. Počela sam da se tresem i otrčala da probudim devera", kaže snajka Slađana Đ.

Ubica: Predrag Vasić

Kako nam je ispričala Slađana, Predrag se pre izvesnog vremena razboleo, a bio je i ljubomoran.

"Govorio je da ako on umre, Brena se više neće udavati. Otkad je oboleo od raka, slabije je išao s njom na svirke, pa je ljubomoru još više ispoljavao. Međutim, nisu se svađali i nikada je nije udario", kaže snajka.


Noć pre tragedije ispred kuće Vasića okupilo se društvo i pilo se pivo. Ništa nije nagoveštavalo tragediju.
 

Vasići su, inače, muzička porodica. Osim roditelja, muzikom se bave i sinovi Darko i Željko.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online